рејтинг: 6.6/10

Содржина

Гдје одвјетников посао почиње знамо сви, но гдје завршава и није посве јасно, показује нам овај изврсни психолошки трилер редатеља Торстена Ц. Фисхера о човјеку чија је доброта умало награѓена трагедијом.

Успјешни одвјетник Цхристиан Wеллер (Хеино Ферцх) ужива репутацију човјека који се здушно и предано бори за оне лишене најосновнијих људских права. У једноме судском процесу успије обранити Франка Карманна (Гöтз Георге) од оптужби за брутално убојство, након чега овај изгледа више није задовољан тиме да је Wеллеру само клијент. Након симпатичнога првотног спријатељавања, како с одвјетником тако и с његовом обитељи, Карманн се чак и усели код Wеллера, гдје се почиње понашати као домаќин. Wеллеру је све теже подносити свога госта, а појављују се и индиције како је Карманн доиста крив у наведеном случају убојства. Меѓутим, сви покушаји да га се Wеллер ријеши, завршавају без успјеха. Њемачки трилер 'Одвјетник и његов гост' редатеља Торстена Ц. Фисхера један је од не само најбољих филмова његове земље, него и један од најувјерљивијих и најзанимљивијих трилера који су текуќег десетљеќа снимљени у цијелој Еуропи. Спајајуќи елементе напетог трилера и психолошке драме, Јöрг вон Сцхлебрüгге написао је сјајан сценариј који је редатељ Фисцхер на платно пренио без губљења свих нијанси ове помало филозофске приче. У одличној глумачкој екипи посебно се истиче Гöтз Георге, који је за своју маестралну изведбу тајанственог Карманна и награѓен као најбољи глумац на телевизијском фестивалу у Монте Царлу 2003. године.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.