рејтинг: 6.3/10
Оценка на корисникот: 7.4/10
(8 гласови)

СОДРЖИНА

Филм прати живот озлоглашеног, оспораваног, но ипак недвојбено талентираног боксачког шампиона Микеа Тyсона (М. Ј. Wхите) од његових почетака у неwyоршком клубу Цатскилл до раздобља када је оптужен за наводно силовање судионице на натјецању за афроамеричку Мисс САД-а, чиме је заправо отпочео његов пад и на спортском и на особном плану. Све је ту - од Микеовог тренирања под супервизијом боксачке легенде Цуса Д'Амата (Г. Ц. Сцотт), преко његовог муњевитог и громовитог успона до славе те везе с прелијепом глумицом Робин Гивенс (К. Wилсон) до пораза у мечу против Бустера Доугласа, догаѓаја који је направио посљедњу у низу пукотина у наизглед несаломљивом оклопу "челичног Микеа".
Постоје романсиране биографије, но ова свакако није једна од њих. "Тyсон" помно, реалистично и болно искрено сецира живот једне од најконтроверзнијих спорташких легенди свих времена. Мике Тyсон огољен до кости. Врхунски спорташ, особа непоколебљивог духа и силне жеље за побједом, али и насилник, неуротик, па и силоватељ. Филм је пун изненаѓујуќих чињеница из живота ове осебујне особе, па ќе тако многе гледатеље зачудити спознаја да је Тyсон имао бијелог поочима, свог тренера Д'Амата, који га је пригрлио након изненадне смрти Тyсонове мајке, и бијелу помајку, Цусову супругу, а и комплетна Микеова тренерска, лијечничка и финанцијска машинерија била је састављена од бијелаца који су му помагали цијели живот - но то га није спријечило да своје бројне интервјуе зачињава расистичким испадима. Мицхаел Јаy Wхите солидан је и увјерљив као апонимни боксач, Георге Ц. Сцотт изврстан као Тyсонов први тренер и доброчинитељ, а Паул Wинфиелд очито је роѓен да глуми Дона Кинга, иако овај у филму и нема превелику улогу.

Слики

Тајсон

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.