poster

Цармен: Хип Хопера

Carmen: A Hip Hopera (2001)

Режисер: Robert Townsend

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 4.7/10
Оценка на корисникот: 6/10
(3 гласови)

Содржина

Базирано на опери ´Цармен´ Георгеса Бизета.
Привлачна пјевачица Беyонцé Кноwлес утјеловљује заводљиву Цармен Броwнн у првој хип-хоп опери икада. Цармен препричава класичну истоимену оперу Герогеса Бизета сувременим стилом у урбанистичком окружењу. Драма се одвија у стиховима, а пјесме преносе сирове емоције. Мекхи Пхифер, Реаган Гомез-Престон и глазбеници Мос Деф, Wyцлеф Јеан, Боw Wоw те Да Брат такоѓер глуме у овој напетој, провокативној причи од двоје несуѓених љубавника.
Ово је први филм у којем се славна Беyонцé окушала у глумачкој каријери.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Кирија (2005)

    image
    Револуционерната рок-опера „Кирија“ раскажува приказната за група боеми кои се борат за егзистенција во њујоршкиот Ист Вилиџ. Овие пријатели се во потрага по...
  • Јентл (1983)

    image
    Барбара Стрејсенд игра во оваа прекрасно прикажана приказна за млада независна жена која е принудена да се маскира како момче за да ја следи својата љубов кон...
  • The Harvest (2017)

    image
    Thousands of foreign workers support today the most known Italian excellence: agri-food production. A docu-musical shows their daily exploitation.
  • Доброчинител (2015)

    image
    Филантроп се вмешува во бракот на штотуку венчаниот млад брачен пар, за повторно да го доживее сопственото минато.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.