рејтинг: 7.6/10
Оценка на корисникот: 6.8/10
(5 гласови)

Содржина

Плахог и повученог банковног службеника Јосефа К. неко је оклеветао, па су га једног јутра пробудила двојица полицајаца који су му упали у стан. Рекавши му само да је ухапшен, али не и под којом оптужбом, полицајци су привели престрашеног Јосефа. Све се додатно погоршало кад му је као бранилац додељен груби и цинични адвокат Алберт Хастлер, човек који Јосефу није уливао нимало наде у могуќност позитивног решења његова процеса. Још увек не знајуќи због чега је ухапшен и приведен, забринути Јосеф се почео питати није ли можда ипак због нечега крив, односно да могуќе није сасвим недужан. Док је преиспитивао свој однос са комшиницом проститутком Мариком Бурстнер, па кроз разговоре с Хастлеровом љубавницом Лени и са судском чистачицом Хилде, Јосеф је постајао све опседнутији могуќношќу да је нечим ипак заслужио овакву судбину.

Слики

ПроцесПроцесПроцесПроцесПроцесПроцесПроцесПроцесПроцесПроцесПроцесПроцесПроцесПроцесПроцесПроцесПроцесПроцесПроцесПроцес

Прегледи


Прегледано од Filip
четврток, 8 декември 2022 21:55
Realizirana u produkciji Alexandera Salkinda (Tri mušketira), intrigantna egzistencijalna drama s elementima fantastike i trilera u režiji glasovitog Orsona Wellesa (Građanin Kane, Veličanstveni Ambersonovi, Dodir zla) uspjela je slobodna adaptacija znamenitog istoimenog romana češkog pisca Franza Kafke. Film je osim na pariškoj željezničkoj postaji Gare d´Orsay velikim dijelom sniman i u Zagrebu, na Velesajmu, pred katedralom i na savskom nasipu, a manjim i u Dubrovniku. Welles sjajno... (Повеќе)
Ми се допаѓа прегледот
0 коментари

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.