рејтинг: 6.8/10

Содржина

Млада буржујка Неллy (И. Хупперт) проводи дане досаѓујуќи се уз свога двадесетак година старијега супруга Андрéа (Г. Марцханд). Једне вечери упозна Лоулоуа (Г. Депардиеу), незапосленог вршњака неконвенционалног, чак делинквентног понашања који јој се управо због тога свиѓа. Одлучи се за радикалан корак - обзнанити супругу своју нову љубав, а он је избаци из стана, нашто је Неллy присиљена одселити се к Лоулоуу. Ускоро, остане у другом стању и колеба се да ли да побаци. Он, наиме, не показује жељу за промјеном својега животног стила, што би могло изазвати озбиљне проблеме...

Филм "Лоулоу" Маурицеа Пиалата изнимно је остварење, прича о буржујки која напушта своје друштво и стабилну, озбиљну везу због факина, која се може описати као љубавни роман без сутрашњице. Пиалат грубом реалистичношќу оцртава своје ликове и проналази изврстан начин да да свој коментар о два различита социјална круга - конзервативним и уштогљеним буржујима, те слободоумним маргиналцима, који су у бити згубидани. Уз такав крајње реалистичан приказ сувремене Француске, филм упуќује и на несигурност живљења у таквом свијету који је изврсна подлога како за девијантне особности, тако и за исто такве односе меѓу људима. У главним улогама бриљирају Исабелле Хупперт и Гéрард Депардиеу, чији се бунтовнички шарм снажно ослања на његову изражену сексуалност.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.