рејтинг: 7.1/10
Оценка на корисникот: 9.3/10
(3 гласови)

Содржина

Град Јерицхо у америчкој држави Кансас 1908. године царство је гријеха и прељуба. Даве Цоннорс (Ц. Wилде) успјешни је одвјетник с политичким амбицијама, ожењен врло привлачном али алкохолу склоном Белле (А. Дворак). Истодобно је у љубавној вези с атрактивном Јулиом Норман (А. Баxтер), дјевојком којој је прије неколико година помогао ријешити тешку ситуацију с њезиним инвалидним оцем Јефферсоном (Х. Хулл), након чега је Јулиа отишла на студиј права. Давеов најбољи пријатељ је Туцкер Wедге (К. Доуглас), такоѓер с политичким амбицијама, на којег велики утјецај има његова манипулацијама склона супруга Алгериа (Л. Дарнелл). Ствари ќе се почети комплицирати након што се Алгериа једног дана покуша приближити Давеу, а он је одлучно одбије. Алгериа тада у градским новинама објави компромитирајуќе детаље о Давеу, а он осрамоќен присиљен је напустити град. Но невољама ту није крај, јер Алгериа одлучи особно водити политичку каријеру утјецајима подложног Туцкера...

Реализирана у продукцији Осцаром овјенчаног сценариста (Бубњеви уздуж Мохаwка, Забава је најљепши посао на свијету) и продуцента Ламара Троттија (Жуто небо), који потписује и сценариј филма темељеног на истоименом роману Паула Wеллмана, изврсна драма "Зидине јерихонске" још је једно препознатљиво остварење редатеља Јохна М. Стахла (Бесмртни наредник, Препустите је небу). Један од 36 утемељитеља америчке Академије филмских умјетности и знаности, Стахл је био близак сурадник власника гласовитог студија МГМ Лоуиса Б. Меyера, а најпознатији је као редатељ сјајних мелодрама "Имитација живота" и "Величанствена опсесија", чије ќе преправке снимити Доуглас Сирк. Његов данашњи филм интригантно је, сугестивно режирано, сликовитим ликовима напучено и моралистички интонирано остварење у којем је могуќе замијетити и елементе сапунице. Осим ефектним приказима брачних и љубавних односа те дојмљивом фотографијом троструког оскаровца Артхура Ц. Миллера (Како је била зелена моја долина, Пјесма Бернадетте), цјелина импонира и профилирањем трију изузетно занимљивих женских карактера које маестрално интерпретирају Л. Дарнелл (Моја драга Цлементина, Писмо трима женама), оскаровка А. Баxтер (Величанствени Амберсонови, Све о Еви) и А. Дворак (Лице с ожиљком, Г Мен). Поред Ц. Wилдеа (Највеќа представа на Земљи), њихов је партнер К. Доуглас (Путови славе, Спартак), а филмску глазбу потписују Цyрил Ј. Моцкридге (Човјек који је убио Либертy Валанцеа) и чак деветероструки оскаровац Алфред Неwман (Модерна времена, Краљ и ја).

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.