Содржина

Кад вал злочина који укључује двије пљачке и два убојства потресе Центер Цитy, градска полиција прогласи узбуну те у помоќ позове ФБИ-јева инспектора Георгеа А. Бриггса (Л. Нолан). Кад сумња падне на полицији добро познатог криминалца Роберта Данкера (Р. Паттен), чија је возачка дозвола пронаѓена у опљачканом ресторану, Бриггс открије да је Данкер у то вријеме био у Цхицагу. Чини се да иза свега стоји злочиначка организација коју води Алец Стилес (Р. Wидмарк), психопатски убојица склон неуротичним испадима и премлаќивању своје супруге Јудy (Б. Лаwренце). Знајуќи да је Стилес тврд орах, Бриггс за операцију лова на њега одлучи ангажирати ФБИ-јева агента Генеа Цорделла (М. Стевенс). Генеов је задатак инфилтрирати се у редове Стилесове банде...

Интригантна и узбудљива ноировска криминалистичка драма угледног редатеља Wиллиама Кеигхлеyа, потписника сјајних и трима Осцарима награѓених "Пустоловина Робина Хоода" с Ерролом Флyнном те култне гангстерске драме "´Г´ Мен" с Јамесом Цагнеyем у главној улози, изузетно је реалистично и готово документаристички увјерљиво остварење. Разлози томе подједнако леже у одабраном псеудодокументаристичком изведбеном проседеу с наратором чији глас сугерира аутентичност, у рафинираној и врло сугестивној Кеигхлеyевој режији, као и у одлуци да се у реализацији филма и у мањим споредним улогама ангажира стварно ФБИ-јево особље. Посриједи је интелигентно конципирано дјело које озрачјем асоцира на изврстан три године старији наслов "Куќа у 92. улици" Хенрyја Хатхаwаyа, те које носе животни дијалози и сјајне глумачке интерпретације живописних карактера. У главној улози наступа М. Стевенс (Мрачни угао, Змијско легло), а поред уобичајено сјајног Р. Wидмарка (Пољубац смрти, Пљачка у Јужној улици) у улози главног негативца, његови су партнери Л. Нолан (Дрво расте у Брооклyну, Градиќ Пеyтон), Е. Беглеy (12 гњевних људи, Објесите их високо) и Ј. МцИнтире (Псyцхо, Човјек из Виргиније). Дојмљиву црно-бијелу фотографију потписује Јосепх МацДоналд (Моја драга Цлементина, Како се удати за милијунаша), тијеком каријере три пута номиниран за Осцара.

Слики

Улица без имена

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.