Содржина

Амбициозни и талентовани репортер из малог града, покушава да уједначи моралност и пословне амбиције док пише о такозваном „Скопсовом мајмунском суѓењу“ које је пренело теорију еволуције у судницу 1925. године.
Чарлс Андерсон (Нејтан Вест), талентовани млади новинар, осеќа се заробљено радеќи за новине свог покојног оца и живеќи у градиќу који назадује (Дејтон, Тенеси, 1925). Скопсово „мајмунско суѓење“ види као јединствену животну прилику да уѓе у лигу великих новинара, Чарлс успева да се убаци у „суѓење века“. Меѓутим, бива растрзан измеѓу љубави према веома принципијелној Роуз (његовој вереници, Ешли Џонсон) и могуќности да „промени свет“ под туторством свог хероја, великог Х. Л. Менкена из Балтимор Сана (Колм Мини). Кад истина бива доведена у питање, Чарлс открива да неке лажи једноставно морају бити изречене. „Претпоставка“ је истинита прича о сукобима који су кључали 1925. године, али крчкају се и до данашњих дана – теорији еволуције и постанка у државним школама, улози науке у друштву и медијском сензационализму који мотивишу религиозне и политичке ставове на обе стране.

Слики

НаводноНаводноНаводноНаводноНаводноНаводноНаводноНаводноНаводноНаводно

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.