рејтинг: 6.3/10
Оценка на корисникот: 5.6/10
(5 гласови)

Содржина

Маркантни Роберт "Дутцх" Холланд (Ј. Стеwарт) причувни је поручник америчког војног зракопловства и даровити играч бејзбола који тијеком прољеќа марљиво тренира са својом момчади Ст. Лоуис Цардиналс, а под брижним оком трудне супруге Саллy (Ј. Аллyсон). Дутцх и Саллy у браку су пет мјесеци, и обоје вјерују да је пред њима миран живот. Но то ќе се промијенити кад генерал Рустy Цастле (Ј. Миллицан) Дутцха позове да се на 21 мјесец поновно активира у војној служби. Дутцхов је задатак да под заповједништвом генерала Енниса Ц. Хаwкеса (Ф. Ловејоy) младе пилоте подучава борбеним вјештинама које би могле бити нужне у случају ескалације хладног рата. А кад поново одјене војну одору, те кад се са Саллy пресели у војну базу Царсwелл у Фортх Wортху у Теxасу, Дутцх ќе унаточ супругину противљењу схватити да је војна служба његов животни позив.
Године 1956. номинирана за Осцара за најбољи сценариј, акцијска драма гласовитог Антхонyја Манна (Гола мамуза, Човјек са Запада, Wинцхестер 73, Ел Цид), мајстора у креирању повијесних спектакала те изузетно вјешто режираних и психолошки изнијансираних вестерна, надахнута је истинитом причом о легендарном играчу бејзбола Теду Wиллиамсу из момчади Бостон Ред Соxа. Wиллиамс је уједно био и пилот америчких војних снага с искуством стеченим у Другом свјетском рату, који је у зениту спортске каријере уновачен за рат у Кореји, чиме је окончана његово играње бејзбола. Изврсно режиран филм Антхонyја Манна, снимљен према сценарију Беирнеа Лаyа Јр.-а, двапут за Осцара номинираног потписника предлошка за изврсну ратну драму "Ескадрила у подне" Хенрyја Кинга, сентиментално је и пропагандистички интонирано остварење које обилује за оно вријеме врло атрактивним призорима зракопловних вјежби и летова, које одликује сјајна фотографија оскаровца Wиллиама Х. Даниелса (Нинотцхка, Мачка на вруќем лименом крову, Како је освојен Дивљи запад), те које носе расположени наступи глумачке поставе предвоѓене великим Јамесом Стеwартом (Вртоглавица, Диван живот, Прозор у двориште), честим Манновим сурадником и добитником двају Осцара.

Слики

Стратешка зрачна обранаСтратешка зрачна обранаСтратешка зрачна обрана

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.