Содржина

Ратни филм/драма. При крају је Други свјетски рат у Еуропи. Јединица којој је на челу капетан Цоонеy (Е. Алберт) 1944. налази се у Белгији у близини линије фронте. Поручник Цоста (Ј. Паланце) зна да је Цоонеy дошао до те позиције у војсци захваљујуќи везама преко потпуковника Бартлетта (Л. Марвин) и дубоко сумња у његову способност да их води...
Ова цинична слика рата темељи се на казалишној представи Нормана Броокса "Фрагиле Фоx". Због ликова часника који су кукавице или манипулатори америчко министарство обране одбило је помоќи у продукцији филма, па је снимљен тек с неколико комада војне опреме, укључујуќи и два тенка. Критичари држе да је "Аттацк" један од најбољих Алдрицхевих филмова у којем глумачки бриљирају Ј. Паланце, Л. Марвин и Е. Алберт. За тај филм Алдрицх је у Венецији 1956. номиниран за Златног лава, а освојио је награду Францесцо Пасинетти.

Слики

Атак!

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.