Содржина

Прицијеви су моќна мафијашка породица одана свом кодексу части. Плаќеник у служби Прицијевих, Чарли, налази се пред олтаром са мафијашевом унуком.
Меѓутим, управо на свадби, Чарлију се допадне једна гошќа, Ирена Вокер, па замоли своју супругу да их упозна. Чарли убрзо схвата да је она удовица човека кога је недавно ликвидирао.
Хјустонова је 1986. године добила Оскара за улогу у овом филму и тако постала треќа генерација оскароваца у породици Хјустон, јер су престижно признање добили и њен отац Џон и деда Волтер.
Измеѓу осталог, Анѓелика Хјустон играла је и у остварењима Мртви, Непријатељи, Љубавна прича, Преваранти, серијалу Породица Адамс, као и филмовима Вештице, Камени вртови и Поштар увек звони два пута.

Слики

Част ПрицијевихЧаст Прицијевих

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Болничарката Бети (2000)

    image
    Комедија за една вдовица, која ја глуми Рене Зелвигер, опседната со една ѕвезда од ТВ спануца. Овој филм освои главна награда на Канскиот филмски фестивал.
  • Злосторството на Хенри (2010)

    image
    Откако ќе одлежи 3 години во затвор за грабеж на банка кое не го направил, Хенри Торн (Кијану Ривс) ќе реши навистина да го изврши грабежот. Дел од неговиот план...
  • Поштарот секогаш ѕвони двапати (1981)

    image
    Ова е приказна за љубовната афера на постојан патник и немирна жена на грубијан, средовечен сопственик на крчма, кои поради силната привлечност еден кон друг и...
  • Среќна Нова 49-та (1986)

    image
    Прича о два брата различитих опредељења и судбина. Драма се одвија у атмосфери напетости и страха, за време сукоба КПЈ са стаљинизмом, у време информбироа....
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.