Содржина

Комедија. Ако га у било које доба дана питате било што из подручја математике или физике, 13-годишњи Цхарлие Боyле (Т. Морган) спремно ќе дати исцрпан одговор. Он је даровити изумитељ, стармали генијалац који има фотографску меморију и којем школа иде као од шале, но којег сви избјегавају. Премда разочаран што се школске колеге према њему односе с подсмијехом и омаловажавањем, Цхарлие је задовољан што га веќ сад, пуних 5 година прије рока, престижна свеучилишта позивају да баш код њих одмах упише факултет и запосли се као асистент. Дознавши да на свеучилишту Нортхерн ради др. Крицкстеин (Ц. Флеисцхер), знанственик и професор, који крају приводи конструкцију "гравитина", поништавача Земљине силе теже, Цхарлие се, унаточ двојбама свог оца (Ј. Wхиттакер), одлучи уписати баш на Нортхерн. Тамо се мали свезналица убрзо сукоби са члановима хокејашке момчади предвоѓенима обијесним Микеом МацГрегором (Y. Биссон), али и њиховим тренером Аддисоном (П. Грангер). Но то је тек почетак Цхарлиејевих невоља, јер ускоро дозна да му је управо Мике нови цимер, те да декан Wаллаце (П. Келегхан) у њега полаже велике наде. А др. Крицкстеин збуњен је и неспретан човјек, којем покуси с "гравитином" често измакну наsору и проузроче велику штету. Цхарлие једног дана на оближњем клизалишту упозна шармантну Цлаире (Е. Россум), своју вршњакињу која похаѓа основну школу Франклин и ужива у безбрижном дјетињству. Жели јој се приближити и представи се као бунтовни и отквачени Цхаз Антхонy, њезин нови разредни колега. Не зна, меѓутим, да се тиме увалио у додатне невоље...
Снимљена у продукцији студија Wалт Диснеy, ТВ комедија искусног редатеља Рода Даниела (Теен Wолф, Лике Фатхер Лике Сон, К-9, Беетховен 2, Сам код куќе 4, серије Магнум, Царолине у граду, Сви воле Раyмонда), за рад на серији WКРП Цинциннати два пута номиниран за престижну награду Еммy, непретенциозно је, лежерно и забавно остварење намијењено свим узрастма. Уз обиље успјелих хуморних ситуација, за које је заслужан и сусценарист Јим Линцолн, супотписник сценарија за хит серију Куќанице, гледљивост филму осигуравају расположени наступи младих глумаца. У главној улози је симпатични Т. Морган (Шесто чуло, Патриот, Јурски парк 3, серије Баywатцх, Хитна служба, Екипа за очевид: Миами), запажен по наступу у изврсној, интригантној и ангажираној тинејџерској драми "Искупљење на ријеци" (2004), његова је партнерица млада, но хваљена и веќ врло популарна Е. Россум (Мистична ријека, Дан послије сутра, Посејдон, серије Закон и ред, Правда за све), даровита глумица које ја за сјајну улогу у мјузиклу "Фантом у опери" контроверзног Јоела Сцхумацхера, екранизацији култног романа Гастона Лероуxа и подједнако гласовитог бродвејског мјузикла Андреwа Ллоyда Wеббера, номинирана за Златни глобус и често проглашавана највеќом новом глумачком надом. У споредној улози наступа познати Ц. Флеисцхер (Ноќна смјена, Страва у улици бријестова, Тко је смјестио зецу Рогеру, Повратак у будуќност 2, Дицк Трацy, Моја дјевојка 2, Поларни Еxпресс).

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.