poster

Пиратски радио, најопаснији радио на свијету

Radiopiratene (2007)

Комедија, Семеен | Норвешка
Режисер: Stig Svendsen

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 4.8/10
Оценка на корисникот: 8/10
(4 гласови)

Содржина

Послије раставе родитеља Карл Јонатхан (А. Х. Цлаусен) одлази с оцем живјети у очев (Ф. Сахеим) родни градиќ Скјеллерутен, што на норвешком значи Укор-град. У граду је све тихо, мирно и уредно, као да ту нитко не живи. Сва су дјеца одјевена у жуте комбинезоне и носе жуте кациге, а бицикли које возе имају помоќне котаче. И сви су посве једнаки, и дјеца, и бицикли, и вртови. Шеф града је Јоханес Јансен (Г. Б. Едсволд), човјек у инвалидским колицима, који влада градом уз помоќ радија. Једног дана, бјежеќи пред бандом бајкера на коју су случајно налетјели, Карл Јонатхан и његова новостечена пријатељица Сисселине (Х. Гyстад) скрију се у напуштеном торњу гдје наѓу посве исправну радиостаницу. Ускоро умјесто хладног и тврдог Јансеновог гласа почну одјекивати дјечји гласови, смијех и рап-глазба...

Прегледи


Прегледано од Filip
среда, 14 јуни 2023 14:20
Ovaj neobičan film za djecu i odrasle, sa zanimljivom idejom o redu koji je pretvoren u nekreativnu i beživotnu tiraniju, bio je nominiran za norvešku nacionalnu filmsku nagradu Amanda za najbolji film, glazbu i zvuk. Režirao ga je Stig Svendsen (1975), koji je karijeru počeo kao crtač u proizvodnji crtanih fimova, a potom je završio filmsku akademiju i počeo režirati. Radiopiratene njegov je prvi igrani film, a sljedeći mu je projekt bio triler Elevator (2011).
Ми се допаѓа прегледот
0 коментари

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.