рејтинг: 6.7/10
Оценка на корисникот: 7.6/10
(11 гласови)

Содржина

Филм "Београдски фантом" снимљен је по истинитом догаѓају из 1979. године. Крајем аугуста те године у Београду, младиќ по имену Влада Васиљевиќ, украо је бијели „порсцхе 911 С тарга“ и десет ноќи узастопно излуѓивао тадашњу Народну милицију својим ноќним вожњама. Безуспјешни покушаји Народне милиције да „Заставама 1300“ и „Заставама 101“ зауставе бијели порше окупљали су на Славији сваке ноќи све бројнију публику, чије симпатије су неподијељено биле на страни Београдског фантома, како је народ прозвао мистериозног возача. Чињеница да је баш у то вријеме Јосип Броз Тито био у Хавани на Самиту несврстаних изазивао је додатну тензију у редовима милиције због страха од тога да су ноќне вожње можда намјерна провокација.

Слики

Београдски фантомБеоградски фантомБеоградски фантомБеоградски фантомБеоградски фантомБеоградски фантомБеоградски фантомБеоградски фантомБеоградски фантомБеоградски фантом

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.