Содржина

Др Крејвен је чаробњак из 15. века у пензији. Једне вечери, плашљиви глупи чаробњак Бедло долази код њега тражеќи помоќ – зли Скарабус га је претворио у гаврана и неко мора да га врати у преѓашње стање...
У овом ироничном филму инспирисаном поемом Едгара Алана Поа, Винсент Прајс, Питер Лоре и Борис Карлоф глуме тројицу чаробњака супарника. Др Еразмус Крејвен (Прајс) је чаробњак из 15. века који се повукао због смрти своје жене Леноре. Једне ноќи га престрављује гавран који говори, а који је заправо чаробњак, др Адолфус Бедло (Лоре), ког је врхунски чаробњак др Скарабус (Карлоф) претворио у птицу јер се усудио да га изазове. Крејвен враќа Бедла у људски облик, а захвални човек му говори да је у Скарабусовом замку видео жену налик Ленори. Путујуќи у замак са Крејвеновом ќерком и Бедловим сином, група ускоро схвата да су Ленора и Скарабус партнери у злочину.

Слики

ГавранГавранГавранГавран

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.