рејтинг: 6.6/10
Оценка на корисникот: 8.5/10
(6 гласови)

Содржина

Слом студентског штрајка, а заједно с њим и Хрватског прољеќа у просинцу 1971. насилно раздваја троје његових младих судионика: члана студентског водства Јакова (Игор Гало), његовог повученијег брата Мислава (Горан Гргиќ) и Јаковљеву дјевојку Сунчану (Александра Турјак). Јаков бјежи у иноземство, а Мислав и Сунчана остају у Загребу, увјерени како им се ништа не може догодити. Меѓутим, Мислава ускоро ипак ухити полиција, па Сунчана остаје сама. Јаков се након двадесетак година враќа из Аустралије желеќи почети све испочетка. Одсједа код Мислава који након затвора ожени кќер имуќне обитељи (Ксенија Пајиќ) те се запосли као зубар. Ускоро се открива да крхотине прошлости ипак нису пометене, а тајанствени случај Сунчане, која је погинула још 1972. у нејасним околностима, постаје "магнетним полом" за сваки Јаковљев корак. Миславов сумњиви отпор тој приватној истрази, нејасна улога бившег "оперативца" УДБЕ Бркана (Илија Ивезиќ) и наклоност Јакова према Бркановој унуци Тали (Мирта Зечевиќ), додатно ќе закомплицирати Јаковљево психолошко стање.
Филм "Златне године" дебитантски је рад редатеља и сценариста Давора Жмегача. Премијерно је приказан у Загребу у травњу 1993. године, а исте је године на Пулском фестивалу освојио 3 Златне арене: за режију, камеру (Слободан Трниниќ) и мушку улогу (Илија Ивезиќ).

Слики

Златне годинеЗлатне годинеЗлатне годинеЗлатне годинеЗлатне годинеЗлатне годинеЗлатне годинеЗлатне годинеЗлатне годинеЗлатне годинеЗлатне годинеЗлатне годинеЗлатне годинеЗлатне годинеЗлатне годинеЗлатне годинеЗлатне годинеЗлатне године

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.