Содржина

Пријатељство измеѓу дјечака и пса је нераскидиво.
Белгија, 19. стољеќе. Након смрти мајке, Нелло (Давид Ладд) одлази код дједа Јехана Дааса (Доналд Црисп), који живи у малом селу покрај Антwерпена. Једног дана унук и дјед проналазе пса који је био злостављан, узимају га себи и називају Патрасцхе. Уз пажњу и његу псиќ се опорави те он и дјечак постају нераздвојни. Мала обитељ је сиромашна па Нелло мора помагати дједу у продаји млијека како би преживјели. Свако јутро дјечак и пас креќу на посао - Патрасцхе гура колица с млијеком, док Нелло продаје млијеко. Нелло се заљуби у Алоисе (Сиобхан Таyлор), кќи имуќног Ницхоласа Цогеза, који не жели да његова кќи има везе са сиромашним Неллом. Иако неписмен, Нелло је талентиран у цртању па одлучи пријавити се за натјецање у Антwерпену, у нади да ќе освојити прву награду и новац.
Према енглеском књижевном класику Марие Лоуисе де ла Рамéе, прича је постала, занимљиво, изнимно популарна у Јапану те екранизирана много пута. Но најпознатија екранизација је управо ова из 1959., безвремена дирљива прича и ТВ класик о дјечаку и псу коју је режирао је Јамес Б. Цларк. Исти редатаљ након „Дјечака и пса на платно је донио још два незаборавна обитељска филма „Флиппер и „Мистy. Главне улоге у „Дјечаку и псу понијели су Давид Ладд и Доналд Црисп, у предивној причи која долази само с највишим препорукама.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Pas gjurmëve (1978)

    image
  • Против Кинга (1974)

    image
    Деца малог града скупљају новац за чамац, који им непрестано одузима силеџија. Не знајуќи како да му се одупру, у приспелом болесном скитници, некадашњем боксеру,...
  • Brazdat (1973)

    image
  • Scrap Wood War (2014)

    image
    Bas and Ziggy are longstanding best (school)mates, but while stronger Bas does wood-shop, smarter Ziggy enters prep-school. The knaves stay friends. At the annual...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.