Содржина

Георге, каризматична млада жена пустоловна духа, из старе, католичке обитељи, заљубљује се у својим дјевојачким годинама у учитељицу Сyбил. Кад њезина љубавница неколико година послије почини самоубојство, схрвана Георге креќе на узбудљиво и вратоломно путовање у тајне ноќног живота на Пигаллеу 1960-их година. Након сусрета с имуќном и још привлачном старијом женом Одетте, која јој понуди новац и дарове у замјену за сексуалне услуге, Георге постане Гигола, својеврстан жиголо само за жене.
Филм је снимљен према контроверзном бестселеру "Гигола" Лауре Цхарпентиер. Књига је први пут изашла 1972., али су је цензори одмах повукли. Контроверзни је роман опет издан 2002., 30 година послије. Цхарпентиер је жељела направити филмску адаптацију своје књиге те ју је напосљетку сама режирала.
ГИГОЛА је изврстан филм који се истиче меѓу осталим филмовима лезбијске тематике својом кинематографијом, мизансценом и глумачком поставом. Алмодоварова муза и шпањолска филмска звијезда Мариса Паредес и шпањолски глумац Едуардо Нориега остварили су дивне улоге. Али похвале понајвише заслужује Лоу Доиллон за упечатљив портрет Георге у мушкој одјеќи која са штапом у руци шеќе декадентним улицама Пигаллеа.

Слики

Жигола

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • The Man with the Cannon (1977)

    image
  • Словенка (2009)

    image
    Александра је студентица, родом из Кршког, студира у Љубљани. Како би си подигла животни стандард Александра се потајно бави проституцијом под псеудонимом...
  • Тоа вечерно сонце (2009)

    image
    Тенесиски фармер се враќа во својата фарма и мора да се соочи со семејното предавство, повторната појава на еден стар непријател и загубата на својата фарма.
  • Три Ане (1959)

    image
    По жанру је драма, а протагониста, чији лик тумачи Душан Стефановиќ, је пензионисани возач трамваја коме је у Другом светском рату нестала ќерка, мала девојчица...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.