СОДРЖИНА

Георге, каризматична млада жена пустоловна духа, из старе, католичке обитељи, заљубљује се у својим дјевојачким годинама у учитељицу Сyбил. Кад њезина љубавница неколико година послије почини самоубојство, схрвана Георге креќе на узбудљиво и вратоломно путовање у тајне ноќног живота на Пигаллеу 1960-их година. Након сусрета с имуќном и још привлачном старијом женом Одетте, која јој понуди новац и дарове у замјену за сексуалне услуге, Георге постане Гигола, својеврстан жиголо само за жене.
Филм је снимљен према контроверзном бестселеру "Гигола" Лауре Цхарпентиер. Књига је први пут изашла 1972., али су је цензори одмах повукли. Контроверзни је роман опет издан 2002., 30 година послије. Цхарпентиер је жељела направити филмску адаптацију своје књиге те ју је напосљетку сама режирала.
ГИГОЛА је изврстан филм који се истиче меѓу осталим филмовима лезбијске тематике својом кинематографијом, мизансценом и глумачком поставом. Алмодоварова муза и шпањолска филмска звијезда Мариса Паредес и шпањолски глумац Едуардо Нориега остварили су дивне улоге. Али похвале понајвише заслужује Лоу Доиллон за упечатљив портрет Георге у мушкој одјеќи која са штапом у руци шеќе декадентним улицама Пигаллеа.

Прегледи


Нема Прегледи
ПРЕПОРАКИ
 • Крадљивци бицикала (1948)

  image
  Радња филма одвија се у Риму после Другог светског рата. Антонију Ричију (Ламберто Маѓорани), незапосленом раднику нуде посао лепљења плаката у послератној...
 • Тоа вечерно сонце (2009)

  image
  Тенесиски фармер се враќа во својата фарма и мора да се соочи со семејното предавство, повторната појава на еден стар непријател и загубата на својата фарма.
 • Ото Варваринот (2020)

  image
  Ото, 17-годишен панкер од Букурешт, е вклучен во истрагата на социјалната служба во врска со самоубиството на неговата девојка Лаура. Тој е вовлечен во маѓепсан...
 • Љубовен посредник (2010)

  image
  Арик, тинејџер кој живее во Хајфи 1968 година, започнува да работи за Јанкеле Брид, стројник. Јанкеле е мистериозен човек, го преживеал Холокаустот, има...
ТОП ЛИСТИ

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.