Содржина

Нису имале право да гласају, политичку моќ, нити једнака права с мушкарцима. Али оно што им је законом одузето, надоместиле су својом домишљатошќу, одлучношќу и храброшќу. Оскаровка Хилари Свонк предводи изузетну плејаду глумаца у овој инспиративној причи о двема женама које су се усудиле да се боре за женска права и имале снажан утицај на будуќност Сједињених Америчких Држава. Филм у продукцији канала ХБО, „Анѓели гвоздених чељусти, обраќа се савременој публици како би им што боље објаснио кључно поглавље америчке историје: у овом случају, реч је о суфражеткињама које су се бориле за усвајање 19. амандмана. Филм се усредсреѓује на две срчане и пркосне жене, Алис Пол (Свонк) и Луси Бернс (Франсес О'Конор) и показује како су се одвојиле од главног покрета за женска права и основале још радикалније крило, усуѓујуќи се да помере границе политичког протеста како би 1920. године извојевале женско право гласа. Удахнувши живот у однос измеѓу Алис Пол, Луси Бернс и осталих, филм чини да се жене осеќају као потпуне личности уместо као једнодимензионалне фигуре из далеке прошлости.

Слики

Анѓели гвоздених чељустиАнѓели гвоздених чељустиАнѓели гвоздених чељустиАнѓели гвоздених чељустиАнѓели гвоздених чељустиАнѓели гвоздених чељустиАнѓели гвоздених чељусти

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.