Содржина

Мало мјесто у Банату, нешто након Првог свјетског рата. Осамљеној Аници Гранфилд (К. Ковачевиќ) припало је велико очево имање које одлучи подијелити с особом коју воли: њезин одабраник је сиромашни удовац Сава (М. Васиќ), њезин драги из дјетињства, којега она упита жели ли је за жену и би ли, са својом кќерком, дошао у њезин имуќни дом. Приставши, Сава се усели, но убрзо се појаве проблеми: он је, наиме, у великим дуговима те тражи некога тко би му могао новчано помоќи. Не воли Аницу, а почне га привлачити проститутка која ради у мјесној јавној куќи. Недуго затим и Аница се окрене својему љубавнику, раднику на имању, што додатно закомплицира односе меѓу укуќанима...

"Бледи месец" Љубише Самарџиќа, познатога српскога глумца и редатеља, треќи је наставак његове трилогије почете 2004. филмом "Јесен стиже, Дуњо моја", а настављене филмом "Коњи врани". Прича је то о несретном сељаку Васи Лаѓарском (опјеванога у познатој балади Ѓорѓа Балашевиќа) којега животне неприлике - рат, биједа, неостверене љубави - одведу на погрешан пут и учине још несретнијим. Коректно режиран, врло чврстога сценарија (сценариста Ѓорѓа Милосављевиќа) и одличних односа меѓу ликовима, филм је увјерљиво свједочанство о малим људима из Србије с почетка 20. стољеќа. Томе придоноси и избор глазбе те погоѓени костими и сценографија.

Слики

Бледи месецБледи месецБледи месецБледи месец

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.