Содржина

Више од 60 година Холивудско удружење страних новинара (ХФПА) награѓује изванредна достигнуќа на филму и телевизији што ову награду чини једном од ријетких које покривају обје индустрије.

ХФПА је основана 1940-их за вријеме Другога свјетског рата и у почетку ју је сачињавала шачица страних новинара стационираних у Л. А.-у који су жељели повезати меѓународну заједницу преко Холлywоода и пружити могуќност одмора од ратних страхота кроз филм. 66 година послије, чланови ХФПА долазе из 55 земаља с 250 милијуна читатеља неких од најреспектабилнијих новина на свијету. Сваке године ова удруга организира треќу најгледанију емисију додјела награда на свијету што им је омогуќило да донирају више од 12 милијуна долара добротворним установама и стипендијама које подупиру забавну индустрију.
Додјела награда Златни глобус једина је емисија данас која спаја интимност и спонтаност забаве за неколико стотина филмских и телевизијских угледника с драмом и напетошќу телевизијског пријеноса уживо.
Звијезде, новинари и гости слободно се друже без строгог распореда сједења што емисији даје неформалну, но елегантну атмосферу у којој се свашта може догодити, а најчешќе се и догоди. Побједници добронамјерно скидају хлаче (Јацк Ницхолсон, 1999.), запну на WЦ-у (Цхристине Лахти, 1998.) или дају своју награду (Винг Рхамес даровао је награду свом идолу Јацку Леммону 1998.). Но уза сву фриволност и забаву, додјела награда константно је расла, од скромних почетака до данас када ову емисију прати 250 милијуна гледатеља диљем свијета.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.