Содржина

Ухиќен је као шпијун и тек што је спашен од зле судбине, послан је у затвор из којега почиње испочетка у нади да ќе остварити филмску каријеру.
У овој политички набијеној црној комедији редатеља Линдсаyа Андерсона, снови једног човјека одведу га на лабиринтско путовање кроз разне станице британскога класног сустава. Мицк Травис (Малцолм МцДоwелл) амбициозан је младиќ који жели закорачити на љествицу успјеха прихвативши посао трговца. Након смрти водеќега трговачког путника твртке Империал Цоффее на сјеверу, Трависов шарм и ентузијазам толико одушеве управитеља господина Дуффа (Артхур Лоwе) да му одлучи понудити тај посао и након што га је Глориа Роwе (Рацхел Робертс) мало подучила, Травис се упусти у потрагу за среќом у трговини кавом. Трависова жеља за успјехом убрзо га уводи у необичну одисеју у којој наилази на тајни сексуални клуб за пословне људе, постане објект насумичних завоѓења усамљених жена, војни обавјештајни агенти га ухите и муче, подвргне се медицинским експериментима у бизарној приватној клиници, ухвати пријевоз с путујуќим роцк-бендом који води Алан Прице, бивши пијанист групе „Анималс“, заљуби се у прекрасну младу боемку Патрицију (Хелен Миррен), запосли се код њезина оца (Ралпх Рицхардсон), који је случајно и необично искварена политичка личност те на крају заврши у затвору након што је уплетен у договор о продаји кемијског оружја Треќем свијету. Док се Мицкова необична прича наставља, ми повремено посјеќујемо Прицеа и његов бенд у студију или дворани за покусе док раде на пјесмама које служе као одраз, али и контраст Трависову напретку. „Сретни човјек“ други је филм у којем је Малцолм МцДоwелл за редатеља Линдсаyа Андерсона играо улогу Мицка Трависа – први и посљедњи били су филмови „Иф...“ и „Британниа Хоспитал“. Нестваран тон филма појачан је избором улога према којем готово сви главни глумци имају двије или три улоге.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.