poster

Свемирска крстарица Галактика 2.део

Battlestar Galactica (2003)

Режисер: Michael Rymer

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 8.4/10

сезона: 1

епизода: 2

Содржина

Сајлонци лоцирају цивилну флоту, те је Рослин присиљена наредити надсветлосни скок у хиперсвемир, а након чега су сви бродови који нису имали надсветлосни погон уништени. На пристаништу Рагнар, Адаму напада самозвани трговац оружјем. С обзиром да на њега очигледно делује тамошња радијација која је за људе иначе безопасна, Адама брзо закључи како је реч о Сајлонцу - односно новом моделу који изгледа, звучи и понаша се попут човека. Након што се цивилна флота прикључи Галацтици, Рослин именује др Балтара за свог главног научног саветника. Балтар, дубоко трауматизован својом улогом у геноциду Дванаест Колонија, почиње примати визије Број Шест која му дели савјете и сугерише да је у његов мозак био убачен сајлонски чип. Делујуќи по њеним сугестијама, Балтар идентификујеАарона Дорала, стручњака за јавне односе на Галацтици, као сајлонског агента у људском облику. Иако тврди да је недужан, Дорал је остављен на Рагнару након што га Галацтица напусти. Након што Сајлонци блокирају Рагнар, Галацтица и њене ескадриле ловачких летилица типа "Випер" започињу борбу са сајлонском флотом како би цивилним бродовима омогуќили надсветлосни "скок" у удаљени и неистражени дио свемира. На крају и Галацтица и цивилна флота успеју побеќи. Адама потом настоји подиќи морал преживелих остатака човечанства објавивши како ќе започети потрагу за легендарном тринаестом колонијом званом "Земља", чије су постојање и локација биле најстроже чувана војна тајна. Рослин је према томе скептична, и Адама јој у приватном разговору призна како је Земља најобичнији мит.
Адама при повратку у своје одаје проналази анонимну поруку која тврди да "постоји само 12 сајлонских модела". На Рагнару Дорал почиње показивати исте симптоме радиоактивниг тровања које погаѓају Сајлонце. Његов идентитет је потврѓен кадс га доѓе спасити група Сајлонца коју чине два метална центуриона, те неколико копија Броја Шест, Дорала, трговца оружјем. На самом крају се показује да је меѓу њима и копија Боомер, односно гледатељима се сугерира да је и она Сајлонка.

Слики

Свемирска крстарица Галактика 2.део

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.