Содржина

Мани е домородна студентка по право која се враќа во нејзиниот резерват во Квебек за да се заложи за референдум против продажбата на алкохол, ставајќи ја во судир со Лора, шверцерка која профитира од продажбата на алкохол во заедницата.
Денешен ден. Северен Квебек на почетокот на зимата. Мани, постдипломка по право, се враќа во нејзиниот далечен домороден резерват и сфаќа дека многу застарени патерналистички закони сè уште се во сила. Решена да се реинтегрира во заедницата, таа се вклучува во дебатата околу референдумот против слободна продажба на алкохол во резерватот. Ова е катастрофално за Лора, 45-годишна шверцерка, која со години шверцува нелегален алкохол во резерватот. Кога одново се појавува болното минато, спротивставените сили брзо ја делат заедницата на два клана кои мора да се соочат лице в лице за да го одредат најдобриот пат до независноста.

Слики

Шверцер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • One More Time (2013)

    image
    Lucia is an aging Italian actress and director (beautifully portrayed by Antonioni's and Fellini's actress Lucia Bosé), decides to come back to the small town...
  • The Man with the Cannon (1977)

    image
  • Лето на обалама Мисисипија (2012)

    image
    Радња прати двојицу дечака који се на једном осртвцету у реци Арканзас сусреќу са мистериозним бегунцем.
  • Прекобројна (1962)

    image
    Да би био што ближе студенткињи Нади, Михаило напушта сељачку бригаду и Малену, девојку која је за њим као прекобројна, кренула на радну акцију. Не успевши у свом...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.