poster

Поркy'с

PORKY'S (1981)

Комедија | Канада, САД
Режисер: Bob Clark

рејтинг: 6.2/10

Содржина

Отворено за све – осим за тебе!
Скупина средњошколских чудака пролази кроз пубертет само с једним наумом – како изгубити невиност! С обзиром да их школске дјевојке углавном нити не примјеќују, Пее Wее (Дан Монахан) и његови пријатељи по своју дозу жељене акције одлазе у Поркy'с, љигави стриптиз бар у који је сватко добродошао. Сватко, осим наших јунака, које власник бара избаци и понизи бацајуќи их у заљев. Дјечаци почињу планирати освету, али до ње неќе доќи лако, јер је власников брат градски шериф, којему је Пее Wеејева екипа на мети веќ одавно.
Све до прије пар година, „Поркy'с“, редатеља и сценариста Боба Цларка био је тржишно најуспјешнији канадски филм свих времена, с тиме да је и до данас остао култни родоначелник под-жанра комедије у којој скупина средњошколаца у потрази за првим сексуалним искуством пролази кроз читав низ понижавајуќих ситуација. Двадесетак година касније, серијал „Америчка пита“ формулу је искористио за астрономску зараду, но квалитетом ипак није успио надмашити овај класик. Црпеќи из свога и искуства генерација које су гимназију похаѓале након њега, аутор Цларк успио је снимити филм који тако опипљиво оцртава средњошколско искуство, с тиме да га изврсним сценаристичким интервенцијама чини урнебесно духовитим.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.