рејтинг: 7.4/10
Оценка на корисникот: 8/10
(9 гласови)

Содржина

Да би био прије пуштен из затвора, Доц МцЦоy (С. МцQуеен) тражи од своје супруге Царол (А. МацГраw) да за њ интервенира код банкара и политичара Бенyона (Б. Јохнсон). Бенyон, члан комисије за увјетна помиловања, успијева помоќи МцЦоyу, али за то тражи и протууслугу: да МцЦоy за њега изведе пљачку. МцЦоy пристаје, обавља свој дио посла уз помоќ Царол и још двојице криминалаца, но један од њих има и своје планове. МцЦоy и супруга присиљени су бјежати према мексичкој граници, гоне их полиција и Бенyонови људи, а МцЦоyа мучи и питање како је Царол од Бенyона исходила помиловање...
Реализиран према роману Јима Тхомпсона и сценарију послије врло познатог редатеља Wалтера Хилла, "Бијег" је један од најпопуларнијих криминалистичких филмова из седамдесетих година. Филм је требао режирати Петер Богдановицх, али према жељи звијезде Стевеа МцQуеена режирао га је Сам Пецкинпах (Пуцњи поподне, Дивља хорда) што се показало изврсним избором. Сценаристички оригинално разраѓен мотив Пецкинпах је обогатио својим редатељским темпераментом, њему својственом динамичном режијом и монтажом, као и неконвенционалним третманом ликова и исхода радње. Ремаке филма (1994.) режирао је Рогер Доналдсон, а у главним улогама су Алец Балдwyн и Ким Басингер.

Слики

Гетевеј: БекствоГетевеј: БекствоГетевеј: БекствоГетевеј: БекствоГетевеј: БекствоГетевеј: Бекство

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.