Содржина

Ванземаљски пројектил, довољно велики да уништи цивилизацију јури кроз соларни систем према Земљи и једина нада човечанства да ќе преживети зависи од тога да Сједињене Државе и Совјетски Савез превазиѓу сопствено неповерење и почну заједно да раде, не би ли уништили метеор.
У овом научно-фантастичном филму катастрофе, Совјети и Американци удружују снаге да би спасили свет од метеора. Бредли (Шон Конери) је амерички научник који се удружује са Дубовим (Брајан Кит) и његовом помоќницом, преводиоцем Татјаном (Натали Вуд), која ќе се касније заљубити у Бредлија. Плимски таласи погаѓају Хонг Конг и Њујорк са тешким последицама док се научници тркају с временом у покушају да спрече глобалну катастрофу. Иако се у филму налази одлична глумачка екипа, нико се није посебно истакао и права звезда овог филма су специјални ефекти. Овај филм је доживео финансијски дебакл на биоскопским благајнама, иако је имао и номинацију за Оскара у категорији најбољи звук.

Слики

МетеорМетеорМетеорМетеорМетеорМетеорМетеорМетеорМетеорМетеор

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Потомци (2006)

    image
    Во 2027 г., во хаотичен свет во кои жените станале неплодни, поранешен активист помага да се транспортира до безбедно место на море жена која за чудо е бремена.
  • Изворен код (2011)

    image
    Кога наградуваниот војник, капетан Колтер Стивенс (Џејк Гиленхал), се буди во телото на непознат маж, открива дека е дел од мисијата за наоѓање на бомбашот на...
  • Длабок удар (1998)

    image
    Се открива дека комета може да се судри со Земјата. Човечкиот род почнува се подготвува за најлошото пред претстојниот суден ден.
  • Дух у оклопу (2017)

    image
    Дух у оклопу базиран је на меѓународно признатом СФ јапанском анимираном филму из 1995. године ког је режирао Мамору Осхии према истоименој манги из 1991. године....
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.