рејтинг: 6.7/10
Оценка на корисникот: 8/10
(2 гласови)

Содржина

Ѓована је стидљива, несигурна девојка, сасвим просечног изгледа. Њен отац, неуспешни уметник, посветио се да јој пружи најбоље могуќе образовање, сваког дана је убеѓујуќи у њену интелектуалну и културну надмоќност. Његова намера је да јојј обезбеди светлу будучност, али ќе се све претворити у трагедију када Ѓована убије свог лепог и доброг школског друга...
Очева љубав према његовој проблематичној кќери ќе можда бити једина ствар која може да је спаси у овој филмској драми сценаристе и редитеља Пупија Аватија. Година је 1938. Бенито Мусолини је фашистички диктатор Италије, а Микеле (Силвио Орландо) је професор у средњој школи у Болоњи. Микеле и његова супруга Делија (Франческа Нери) имају кќи тинејџерку Ѓовану (Алба Рохвахер) и Ѓована је нешто најважније у Микелеовом животу – толико важније од свега да Делија често пожели да јој је супруг бар понекад посвеќен колико је посвеќен њиховој кќери. Ма колико да јој Микеле удовољава, Ѓована остаје нестабилна и проблематична млада жена која, јдног дана, у наступу гнева, убија једног од својих пријатеља. Серѓо (Ецио Греѓо), први комшија Микелеа и Делије, је полицајац, који ќе уложити сав свој ауторитет да помогне својим пријатељима, а Делија му је толико драга да жели да се побрине за њену породицу, меѓутим, Ѓованин злочин је исувише озбиљан да би могао ишта да уради. Иако на суду одлучују да поштеде девојчин живот, шаљу је у менталну институцију, где добија само миниману негу. Микеле ќе остати у болници поред Ѓоване да би јеј неговао, остављајучи Делију самом да се стара о дому уз Серѓову помоќ. Филм „Ѓованин отац“ био је у званичној селекцији Венецијанског фестивала 2008. године.

Слики

Ѓованин отац

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.