Содржина

Таткото на Амра, Ердене, е водач на последните номади кои им се спротивставуваат на рударските компании кои копаат злато во монголските степи. Откако татко му умира во трагична несреќа, Амра (11) ја продолжува борбата во духот на татко му.
Среде монголските степи, 11-годишниот Амра живее традиционален номадски живот со мајка му Заја, татко му Ердене и малечката сестра Алта. Додека Заја се грижи за стадото, Ердене работи како механичар и го продава домашно направеното сирење на Заја на локалниот пазар. Нивната мирна рутина е загрозена од наездата на меѓународните рударски компании кои копаат злато. Ердене е водач на последните номади кои им се спротивставуваат и се обидува да ги обедини и да ги убеди своите другари да не ги прифатат компензациите што им ги понудиле компаниите. Но откако татко му на Амра умира во трагична сообраќајна несреќа, мајка му сака да се откаже од номадскиот живот и да замине во градот.

Слики

Вените на светотВените на светотВените на светотВените на светотВените на светотВените на светотВените на светотВените на светотВените на светотВените на светот

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Telefoni i një mëngjesi (1987)

    image
    A journalist, receives a threatening phone call one morning for not publishing an article. After that, the pressure of colleagues, family and ex-girlfriend...
  • Pas gjurmëve (1978)

    image
  • Të mos heshtësh (1985)

    image
  • Oshëtimë në bregdet (1966)

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.