poster

Шака прашине

A Handful of Dust (1988)

Драма, Pоманса | Обединетото Кралство
Режисер: Charles Sturridge

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 6.6/10
Оценка на корисникот: 6/10

Содржина

Брак Тонyја Ласта и његове супруге Бренде се распада. Бренда започиње аферу с Јохном Беавером. Кад осмогодишњи син Ластових, Јохн Андреw, погине у несреќи на јахању, Бренда обавештава Тонyја о својој афери. Захтева развод како би се могла удати за Беавера. Тонy је сломљен, али у почетку пристаје и намерава јој осигурати 500 фунти годишње. Беавер и његова мајка притискали су Бренду да тражи 2000 фунти годишње. Овај износ би захтевао од Тонyја да се одрекне опатије Хеттон, своје вољене викторијанске готичке куќе и имања. Након што утврди да је Бренда свесна да ќе се морати одреќи имања и знајуќи, као и она, колико воли свој дом, повлачи се из преговора о разводу. Најављује да намерава путовати шест месеци. По повратку, каже Бренде ќе се можда развести, али без икакве финанцијске подршке њој.

Слики

Шака прашине

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Форест Гамп (1994)

    image
    Историјата на САД од 1950-ите до 1970-ите ја гледаме од перспектива на човек од Алабама со коефициент на интелигенција 75 којшто повторно се здружува со...
  • Apasionata (1983)

    image
  • Напуштајќи го Лас Вегас (1995)

    image
    Холивудски сценарист којшто загубил сè поради алкохолизмот формира комплицирано пријателство и пакт со проститутка во Лас Вегас.
  • Цитy оф Yоур Финал Дестинатион (2009)

    image
    28-годишњак на докторским студијама на Канзаском универзитету Омар Разаги пише биографију латиноамеричког писца Жила Гунда. Да би добио дозволу, мора да доѓе до...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.