рејтинг: 6.9/10
Оценка на корисникот: 7.4/10
(5 гласови)

СОДРЖИНА

Био је то највеќи скандал у повијести њемачке индустрије. Више од десет година произвоѓачи аутомобила, као и добављачи који сураѓују с много различитих компанија лагали су потрошачима и власти те су намјерно кривотворили податке о количини испушних плинова њихових возила. Посљедице су биле катастрофалне. Преварено је готово 20 милијуна власника аутомобила диљем свијета. Углед њемачке аутоиндустрије био је уништен, а посљедице по људско здравље и околиш биле су немјерљиве.
У овом њемачком истраживачком документарном филму припадници свијета аутомобилске индустрије откривају како је ово логична посљедица утрке за максимализацијом профита, на уштрб морала, поштења и закона.
Сазнајмо више о позадини овог скандала. Готово је невјеројатно како су њемачки произвоѓачи аутомобила и њихови добављачи намјерно производили непрописне ауто-дијелове, како су вјешто користили рупе у закону те десетљеќима лагали власти и потрошачима.
Протагонисти филма су звиждачи који се боре против моќних власника твртки. Некадашњи инжењер, некадашњи менаџер и одвјетник одлучили су како више неќе шутјети те први пут пред камером проговарају о криминалним радњама унутар њемачке аутоиндустрије.
Пратимо протагонисте у њиховој, често особној, борби против неправде и заташкавања. Филм разоткрива несразмјер измеѓу стварности и онога у што се јавност увјеравало.

Сцеарист:
ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 86 мин

Слики

Диеселгате - Лажи аутомобилске индустријеДиеселгате - Лажи аутомобилске индустрије

Прегледи


Нема Прегледи
ПРЕПОРАКИ
 • Чувари низа (2015)

  image
  The NFL has staged 48 Super Bowls. Four photographers have taken pictures at every one of them. In KEEPERS OF THE STREAK, director Neil Leifer tells the story of...
 • Jugadores con Patente (2013)

  image
  Álvaro Recoba and Antonio Pacheco are captains and referents of Nacional and Peñarol, respectively. These rivals on the soccer field and friends in life became...
 • Царевото ново руво (2015)

  image
  Документарен филм со светски познатиот британски комичар и активист Расел Бренд, во режија на познатиот режисер Мајкл Винтерботом. Филмот ни ја прикажува...
 • Драгољуб и Богдан (1982)

  image
  Драгољуб је стари искушани минер, коме је завичај цео свет, а Богдан последњи сплавар на Дрини, песник и шерет. Случај им је ускратио да један мали део своје...
ТОП ЛИСТИ

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.