рејтинг: 6.9/10
Оценка на корисникот: 7.8/10
(6 гласови)

Содржина

Био је то највеќи скандал у повијести њемачке индустрије. Више од десет година произвоѓачи аутомобила, као и добављачи који сураѓују с много различитих компанија лагали су потрошачима и власти те су намјерно кривотворили податке о количини испушних плинова њихових возила. Посљедице су биле катастрофалне. Преварено је готово 20 милијуна власника аутомобила диљем свијета. Углед њемачке аутоиндустрије био је уништен, а посљедице по људско здравље и околиш биле су немјерљиве.
У овом њемачком истраживачком документарном филму припадници свијета аутомобилске индустрије откривају како је ово логична посљедица утрке за максимализацијом профита, на уштрб морала, поштења и закона.
Сазнајмо више о позадини овог скандала. Готово је невјеројатно како су њемачки произвоѓачи аутомобила и њихови добављачи намјерно производили непрописне ауто-дијелове, како су вјешто користили рупе у закону те десетљеќима лагали власти и потрошачима.
Протагонисти филма су звиждачи који се боре против моќних власника твртки. Некадашњи инжењер, некадашњи менаџер и одвјетник одлучили су како више неќе шутјети те први пут пред камером проговарају о криминалним радњама унутар њемачке аутоиндустрије.
Пратимо протагонисте у њиховој, често особној, борби против неправде и заташкавања. Филм разоткрива несразмјер измеѓу стварности и онога у што се јавност увјеравало.

Сцеарист:
времетраење: 86 мин

Слики

Диеселгате - Лажи аутомобилске индустријеДиеселгате - Лажи аутомобилске индустрије

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • 10 нешта кои треба да ги знаете за иднината (2017)

    image
    Во последните 50 години, Британија е променета до непрепознатливост, но на какви промени ќе бидеме сведоци во иднина? Оваа програма открива десет работи што треба...
  • Furtuna (1959)

    image
    Story depicting the national liberation struggle of the Albanian people against the Italian and German invaders during World War II.
  • Chasing Madoff (2010)

    image
    A look at how one investigator spent ten years trying to expose Bernie Madoff's massive Ponzi scheme that scammed an estimated $18 billion from investors.
  • Изгубениот свет на Маите (2019)

    image
    На северу Гватемале крије се древни град који је прогутала џунгла. Локалци су открили необична брда пореѓана у огромне кругове. Археолози су схватили да је ово...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.