Содржина

У околици Бенковца, на планини Буковица, у селу Поповиќи, живи један од посљедњих власторучних "берача камена". Он вади камен, али не стројевима, веќ то ради користеќи искључиво оруѓе на "мишиќни" погон - крамп, лопату, полугу и властите руке, одласком у своју "каву" (каменолом) и то у вријеме највеќе љетне жеге. Овакав начин обављања посла није никакав технофобични хир, нити стројевима ненадомјестива технологија посла. Чује се само лупање метала по камену, звоњење веќ изваѓених камених плоча, цврчци из околице и тешко дисање радника.

Сцеарист:
Продуцент: Vladimir Spicer
времетраење: 20 мин

Слики

Берач камена

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Цопрнице (1971)

    image
    Филм сакупља сведочења становника Загорја о постојању вештица и упознаје нас с празноверним обредима. Говоре и жене које су од других сељака проглашене цопрницама.
  • Odiseja e tifozave (1972)

    image
  • Velo Mysterium (2013)

    image
    Jörn Staeger a German cinematographer, director, writer made a short experimental film which is a tribute to the symbiotic relationship between human and bicycle....
  • The Glass Eye (2008)

    image
    For the first time in medical history a patient with Alzheimer's disease managed to communicate his thoughts and feelings from the inside of the disease. William...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.