poster

Nestašna Katy

WHAT KATY DID (2004)

Канада
Режисер: Stacey Stewart Curtis

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 5.2/10

Содржина

Катy Царр (А. Пилл) најстарије је дијете у обитељи др. Пхилипа Царра (К. Wхателy). Дјеца расту без мајке, која је прерано умрла, а о њима се брине строга тета Иззие (М. Бурнс). Катy, бистра и темпераментна дјевојчица на прагу одрастања, несташна је и живахна, па тети Иззие задаје највише муке. Након задње неподопштине отац и тета одлуче да мора у интернат. А ту задњу неподопштину припремила је са својим најбојим пријатељем Недом (П. Тхомас) у доброј намјери: да ракетама дочекају долазак дуго очекиване роѓакиње Хелен (М. Фоллоwс). Ватромет ќе завршити без посљедица, а будуќи да се Хелена развеселила ватреном дочеку, Катy лакше подноси одлуку о интернату. Хелен ќе молити оца да Катy да још једну прилику. Измеѓу Катy и Хелен раѓа се искрено пријатељство, тим више што је Хелен била пријатељица Катyне мајке. Но Хелен је болесна, а Катy од оца дозна да можда неќе још дуго живјети. Ипак, Хелен је лијепа и весела, па се Катy и њезине сестре утркују која ќе се више бринути за њу. У једном таквом хрвању Катyна млаѓа сестра Елсие (С. Беннетт) паст ќе низ степенице и окривит ќе Катy да ју је гурнула намјерно. Да би искалила бијес због неправедне оптужбе, Катy се попне високо на дрво и њише на веќ натрулом ужету. Кад уже пукне, Катy падне и остане непомично лежати. Слиједит ќе мјесеци одузетости и неизвјесна борба да поновно прохода...

Филм је снимљен према роману Сусан Цоолидге (1835 - 1905). Правим именом Сарах Цхаунцеy Wоолсеy, Сусан Цоолидге најпознатија је управо по роману Wхат Катy Дид, односно серији романа с истим главним ликом, дјевојчицом Катy Царр, коју је обликовала према себи, а Катyну обитељ према својој стварној многочланој обитељи, у којој су, као и меѓу Царровима, владали љубав и блискост. Режирала га је телевизијска редатељица Стацеy Стеwарт Цуртис, која потписује десетке ТВ филмова и серија, а године 1992. освојила је и угледну телевизијску награду Гемини за серију Стреет Легал.

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.