STEVEN SPIELBERG

Режисер:

 1. 2. Доушник (2017), филм
 2. 5. Линколн (2012), филм
 3. 10. Минхен (2005), филм
 4. 16. Амистад (1997), филм
 5. 20. Кука (1991), филм
 6. 21. УВЕК (1989), филм
 7. 26. И Ти (1982), филм
 8. 30. Ајкула (1975), филм
 9. 32. Дуел (1971), филм
 10. 33. Колумбо (1971), серија

Актерот:

 1. 1. Филмови (2019), серија
  ...
  Director, Jaws
 2. ...
  Self
 3. ...
  Himself
 4. ...
  Himself
 5. ...
  Himself
 6. ...
  Self
 7. ...
  Self
 8. ...
  Self
 9. ...
  Himself
 10. ...
  Self - Filmmaker
 11. 11. The Culture Show (2004), серија
  ...
  Contributor
 12. ...
  Self
 13. ...
  Self

Сцеарист:

 1. ...
  (based on the 1982 motion picture entitled
 2. ...
  (screenplay)
 3. 3. Гуниси (1985), филм
  ...
  (story by)
 4. ...
  (screenplay by)
 5. ...
  (story)

Продуцент:

 1. 1. Осло (2021), филм
  ...
  executive producer
 2. ...
  executive producer
 3. 3. Бамблби (2018), филм
  ...
  executive producer
 4. ...
  executive producer
 5. ...
  executive producer
 6. ...
  executive producer
 7. 8. Доушник (2017), филм
 8. 10. Докрај (2016), филм
  ...
  executive producer
 9. ...
  executive producer
 10. ...
  executive producer
 11. 15. Линколн (2012), филм
 12. ...
  executive producer
 13. ...
  executive producer
 14. ...
  executive producer
 15. 19. Супер 8 (2011), филм
 16. ...
  executive producer
 17. 21. Terra Nova (2011), серија
 18. ...
  executive producer
 19. ...
  executive producer
 20. ...
  executive producer
 21. ...
  executive producer
 22. ...
  executive producer
 23. ...
  executive producer
 24. ...
  executive producer
 25. 34. Минхен (2005), филм
 26. ...
  executive producer
 27. ...
  executive producer
 28. ...
  executive producer
 29. 42. Шрек (2001), филм
  ...
  executiveproducer(uncredited)
 30. ...
  executive producer (uncredited)
 31. ...
  executive producer
 32. ...
  executive producer (uncredited)
 33. ...
  executive producer
 34. ...
  executive producer
 35. 49. Торнадо (1996), филм
  ...
  executive producer
 36. 50. Каспер (1995), филм
  ...
  executive producer
 37. ...
  executive producer
 38. ...
  executive producer
 39. ...
  executive producer (uncredited)
 40. ...
  executive producer
 41. ...
  executive producer
 42. 57. Тата (1989), филм
  ...
  executive producer
 43. ...
  executive producer
 44. ...
  executive producer
 45. ...
  executive producer (uncredited)
 46. ...
  executive producer
 47. ...
  executive producer
 48. ...
  executive producer
 49. 64. Гуниси (1985), филм
  ...
  executive producer
 50. 68. И Ти (1982), филм
 51. ...
  executive producer
 52. ...
  executive producer

Глас:

 1. 1. Пол (2011), филм
  ...
  Steven Spielberg
 2. 2. Ајкула (1975), филм
  ...
  Amity Point Lifestation Worker

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.