poster

Ovo je umjetnost

This Is Art (2017)

dokumentarni | Španjolska

SEZONA: 2

EPIZODA: 12

SADRžAJ

Umjetnost je emocija. To je glavna premisa koja nas prati kroz cijeli serijal "Ovo je umjetnost". Ona nam pomaže da promišljamo, da upoznamo svijet, a prije svega, da bolje upoznamo sebe. Poput nas, umjetnost je čisti osjećaj. U posljednjoj epizodi, Emocija, vi ćete dobiti riječ kako biste nam otkrili koja umjetnička djela na vas ostavljaju najjači dojam.
Poći ćemo stopama umjetnika poput Van Gogha, Moneta, Shakespearea, Schumanna i Cervantesa. Među ostalim, posjetit ćemo Auvers-Sur-Oise, Paris, Giverny, Veronu, Düsseldorf i El Toboso. Nakratko ćemo se zaustaviti u Rimu, vječnom gradu koji na svakom koraku vrvi od umjetnosti. Istražit ćemo glazbu Beethovena i Bacha te putovati platnima Caspara Friedricha, kako bismo pokazali da skladatelji i slikari mogu biti najizravniji put do naših emocija.
Doživjet ćemo bol Jamesa Rhodesa, humor Eduarda Mendoze, znatiželju Luciana Floridija, ekstazu Seana Scullyja, buntovništvo Juliena Templea, opsesiju Joséa Ramóna Sáncheza, slomljeno srce Gina Paolija i melankoliju Phillippe Perry.
Iznijet ćemo umjetnost na ulicu, vratiti je ljudima i podijeliti je sa svima jer, kao što to Ramon Gener uvijek kaže, umjetnost je umjetnost jedino onda kada joj se netko divi.

Slike

Ovo je umjetnostOvo je umjetnostOvo je umjetnostOvo je umjetnostOvo je umjetnostOvo je umjetnostOvo je umjetnostOvo je umjetnost

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Čuda svemira (2011)

    image
    Revolucionarna znanstvena serija koja istražuje neka od najdubokoumnijih pitanja koja možemo postaviti o sebi, svemiru i svijetu u kojem živimo. On je star 13,7...
  • Children of the Sun (2020)

    image
    The rise and fall of the Maya, the Incas and the Aztecs, three pre-Columbian civilizations whose greatness and mysteries fascinate.
  • Moć Sunčevog sistema (2010)

    image
    In this spellbinding series Professor Brian Cox visits the most extreme locations on Earth to explain how the laws of physics carved natural wonders across the...
  • Svet prirode (1983)

    image
    Nagrađena serija koja slavi mnoga čuda prirode sa dramatčnim pričama divljeg sveta širom zemlje. Poznata dokumentarna serija koja je počela s prikazivanjem daleke...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.