poster

Prizma: multinacionalni magazin

Prizma (2013)

Hrvatska
Režiser: Ivana Radovčić

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img

SADRžAJ

Sva se ljudska bića rađaju slobodna, jednako vrijedna i imaju ista prava. 70 godina nakon donošenja Opće deklaracije o ljudskim pravima ta naoko jednostavna rečenica, koja bi se trebala podrazumijevati, još uvijek je nedosanjani san. O tome koliko se u Hrvatskoj poštuju ljudska, a posebno prava nacionalnih manjina, govori ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Alen Tahiri. Istražujemo i koji su glavni izazovi u zapošljavanju Roma.
Jesu li zagrebačka gradska i županijska koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina ogledni primjeri provođenja Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, u Prizmi govore Dušan Mišković i Imbro Berkeš.
Bili smo i sa Slovencima u Rijeci koje je posjetio ministar za iseljene sunarodnjake, surfali Portalom za nacionalne manjine, a nastavljamo s ciklusom priča o znamenitim Srpkinjama u Hrvatskoj otkrivajući zanimljive detalje iz biografije Bele Krleža.

Producent: Ivana Alilović

Slike

PrizmaPrizma

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.