Ocena korisnika: 10/10
(2 glasova)

SADRžAJ

Umjetnički paviljon u Zagrebu godine 2018. obilježio je 120. godišnjicu postojanja. Riječ je o najstarijem izložbenom prostoru na slavenskome jugu i prvom objektu koji je namjenski sagrađen za održavanje velikih, reprezentativnih izložbi. Povijest Umjetničkog paviljona ujedno je i povijest likovne umjetnosti 20. i 21. stoljeća u Hrvatskoj.
Pogledajmo kako je Umjetnički paviljon u Zagrebu nizom prigodnih izložbi obilježio ovu veliku obljetnicu i prisjetimo se kako je sve počelo prije punih 120 godina...
U filmu sudjeluju: akademik Tonko Maroević, Igor Zidić, Jasminka Poklečki Stošić, Stanko Špoljarić, Mladen Perušić, Snješka Knežević, Dragan Damjanović, Radovan Vuković, Ksenija Turčić i Tamara Ukrainčik.

Scenarista:
Snimatelj: Mario Britvić
Montaža: Davorka Feller

Slike

120 godina Umjetničkog paviljona120 godina Umjetničkog paviljona120 godina Umjetničkog paviljona120 godina Umjetničkog paviljona120 godina Umjetničkog paviljona

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.