poster

Oko magazin

Oko (2015)

informativni | Srbija

EPIZODA: Putin - Bajden, ponovo na početku

SADRžAJ

Koji su dometi susreta predsednika Rusije i Sjedinjenih Američkih Država ili je već sam i susret - uspeh po sebi?
Razgovori koji su i pre početka stekli epitet "istorijski" održavaju se u trenutku kada su odnosi SAD-a i Rusije na najnižem novou. Planirano je da susret predsednika Džozefa Bajdena i Vladimira Putina u Ženevi traje oko pet sati, posle čega su najavljena odvojena obraćanja medijima.
Mnogo je nerešenih pitanjima u odnosima dve svetske sile, mnogo je i tema za razgovor. Procenjuje se da bi dijalog najpre mogao da se uspostavi o nuklearnom sporazumu sa Iranom, situaciji na Bliskom istoku i klimatskim promenama.
Ovo nije prvi susret Bajdena i Putina, ali jeste prvi njihov susret kao predsednika država. Sastanak je i prvi pošto je Bajden u jednom intervjuu za Putina rekao da je "ubica", na šta mu je Putin odgovorio da "svako po sebi sudi o drugome".
Da li će posle današnjeg susreta doći do prvih koraka u normalizaciji odnosa Moskve i Vašingtona? Osim bilateralnih odnosa i velikih svetkih tema, da li će se na dnevnom redu naći i Zapadni Balkan? Koliko današnji susret podseća na onaj iz 1985. godine kada su se takođe u Ženevi sastali tadašnji američki i sovjetski predsednici Ronald Regan i Mihail Gorbačov?
U emisiji Oko govore:
Milan Krstić, docent na Fakultetu političkih nauka
Branko Vlahović, dopisnik Večernih novosti iz Moskve
Nenad Zafirović, dopisnik RTS-a iz Vašingtona

Slike

Oko magazinOko magazinOko magazinOko magazinOko magazinOko magazinOko magazinOko magazin

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Vesti RTS

    image
    Najnovije vesti, analize i izveštaji sa lica mesta iz Srbije, Balkana i sveta. Budite u toku sa političkim, društvenim i poslovnim trendovima.
  • Vijesti

    image
    Informativni program Nove BH prema najvišim programskim i produkcijskim televizijskim standardima stavljaju gledatelja u centar i rade za dobrobit svih građana...
  • Reportage F24

    image
  • Dnevnik

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.