Dramska serija iz ovogodišnje hrvatske produkcije je ljubavna priča prožeta tajnama iz prošlosti. U seriji igra plejada odličnih glumaca, na čelu sa Ivanom Hercogom. Momčilo Otašević glumi Hercogovog prijatelja-rivala, dok je uloga žene oko koje će njih dvojica ukrstiti koplja poverena Tari Rosandić.
Priča se gradi oko samohranog oca Tome (Ivan Herceg), koga je supruga Helena napustila i otišla da radi u inostranstvo. Brzo se ponovo zaljubila i odlučila da se ne vraća. Toma je od tada sam sa petogodišnjom ćerkicom Mašom.
Toma je inače odrastao u sirotištu, zajedno sa sestrom Brankom, nakon nesreće u kojoj su im stradali roditelji. U domu je upoznao svog vršnjaka Ranka, koji je kao novorođenče od nepoznatih roditelja ostavljen pred vratima. Ranko i Tomo su bili prijatelji do momenta kada veza između njih puca do razmera nepopravljivog raskola.
Najveću podršku u životu Tomi pružaju brižna sestra Branka (Olga Pakalović) i najbogatija žena iz mesta Edita (Ksenija Pajić) - stara prijateljica njegovih pokojnih roditelja. Edita je bila mlada, u braku sa starijim mužem, a Tomin i Brankin otac zgodan, muževan i slatkorečiv. Editi je on bio ljubav života, a ujedno i najveća bol. Ostala je trudna s Tominim ocem i rodila Ranka koga je dala kao malog u dom za nezbrinutu decu. Tako Ranko odrasta u uverenju da nema porodicu i ne sluti koliko je blizu svoje prave porodice.
U Tomin život ubrzo ulazi Sonja (Tara Rosandić), vaspitačica u vrtiću, u koju se zaljubljuje na prvi pogled. Iako njihov prvi susret, vezan za Mašu, protiče u tenziji, Tomo će Sonju videti ponovo kada pronađe njen verenički prsten i odlučiti da joj ga vrati.
Ispostavlja se da je Sonja Rankova verenica (Momčilo Otašević), ali da se još uvek koleba da li da se uda za njega. Sonja ni ne sluti kakav je Ranko zapravo. On je moćan čovek, preduzetnik, vlasnik kazina i pred njom glumi iskrenog i vernog muškarca, vešto prikrivajući svoja kriminalna dela i agresivnu narav. Sonja ne sumnja da se Ranko i Tomo poznaju od pre, ali joj je čudno kad Ranko otera Tomu s praga kad Tomo dođe da vrati verenički prsten Sonji.

Ranko ima i ljubavnicu Snježanu (Nives Celzijus) koja se u njega iskreno zaljubila. No, Ranko je potpuno hladan prema Snježani i njegov cilj je da oženi Sonju.
I porodica vrši pritisak na Sonju da se uda za Ranka, i to svako iz svog razloga. Pored majke Jasne, koja je bolesna i depresivna, Sonja ima i oca Milana, Rankovog knjigovođu i brata Vladu. Kad Sonja shvati da je njena porodica ne samo zavisna od Ranka nego i u velikoj opasnosti od njega, pristaje da se uda samo iz straha i osećaja dužnosti.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.