Licencni show naziva 'Got talent', jedan je od svjetski najpopularnijih TV formata, autora Simona Cowella i Kena Warwicka, u produkciji FremantleMedia. Preko 500 milijuna gledatelja uživalo je u Supertalent formatu diljem svijeta, od prvog emitiranja 'Britain’s Got Talent' 2006. godine, do danas. Supertalent je nagrađivani globalni hit koji ruši rekorde gledanosti u cijelom svijetu. Postao je jedan od najuspješnijih brendova na svijetu i još raste. 'Got Talent' format emitira se u više od 50 teritorija u svijetu, a broj i dalje raste. Show predstavlja plesače, pjevače, komičare, mađioničare, iluzioniste i druge zanimljive talentirane izvođače svih uzrasta. 2014. godine, show je ušao i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najuspješniji talent show na svijetu. Ovaj iznimno atraktivni i zabavni show se od prve do zadnje emisije odvija pred publikom i za publiku. Hrvatska nakon tri uspješne sezone ponovno daje priliku najtalentiranijim osobama u zemlji.
Produkcijski tim najpopularnijeg svjetskog talent showa Supertalent održao je u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu audicije na kojima se predstavilo tristotinjak talenata. U prvih nekoliko emisija Supertalenta koje ćemo imati priliku pratiti na Novoj TV vidjet ćemo kako je izgledalo predstavljanje raznolikih talenta ispred žirija. Žiri četvrte sezone, Mislav Čavajda, Danijela Martinović, Martina Tomčić i Mario Petreković na audicijama su svakoj točki, uz kratki komentar nastupa, dodijelili jednu od dvije ocjene: DA ili NE.
Sve točke koje su od sva četiri člana žirija dobile ocjenu DA, kao i točke koje su od bilo koja tri člana žirija dobile ocjenu DA i jednog (preostalog) člana žirija ocjenu NE, prošle su u sljedeći krug natjecanja. Voditelji četvrte sezone Supertalenta su Igor Mešin i Rene Bitorajac. Nova sezona donosi nove talente, ali i neke novosti, a jedna među njima je i novo pravilo - zlatna ulaznica koja će najboljima omogućiti i izravni ulazak u polufinale! Naime, svaki član žirija za vrijeme snimanja audicijskih emisija imat će pravo stisnuti zlatni gumb i određenom nastupu omogućiti izravan ulazak u Polufinale, a isto pravo dobili su i voditelji emisije, koji natjecatelju, odnosno točki mogu dati direktan prolaz u polufinale.
Nakon audicija, sljedeći krug natjecanja je Finalna odluka o polufinalistima. Žiri, u skladu s pravilima formata, donijet će potom odluku kojih će 60 točaka postati Polufinalisti. Pri tome je važno naglasiti da žiri pri toj odluci glasa na demokratski način, te vodi računa o tome da u Polufinalu budu zastupljeni svi tipovi točaka, iz raznih kategorija. Nakon sedam audicijskih emisija, u svakoj polufinalnoj emisiji uživo, gledat ćemo 10 točaka, izabranih tijekom audicije i potvrđenih u Finalnoj odluci žirija. Iz svake od šest polufinalnih emisija, u Superfinale direktno će otići točka koja će osvojiti najveći broj glasova publike. Sljedeće dvije točke s najvećim brojem glasova publike stat će pred žiri koji će odlučiti koja točka će kao druga ući u Superfinale. Dvanaest točaka koje će se tijekom polufinalnih emisija izboriti za prolazak dalje, u Superfinalu će se boriti za pobjedu i osvajanje vrijedne novčane nagrade i prestižne titule 4. HRVATSKOG SUPERTALENTA.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.