Britanski Channel 4 u dokumentarnoj seriji „Bijeg u dvorac“ predstavlja Dicka Strawbridgea i Angelu Adoree, bračni par koji s obitelji, sinom Arthurom i kćerkom Dorothy, kupuje, obnavlja i preuređuje Château de la Motte-Husson iz 19. stoljeća u Martigné-sur-Mayenneu, u Francuskoj.
Dick Strawbridge bivši je potpukovnik britanske vojske a britanskom je auditoriju poznat po nastupima u TV emisijama poput „It's Not Easy Being Green“ (2006.), „Coast“ (2006.), „Scrapheap Challenge“ (2009.), „The Hungry Sailors and Saturday Farm“ (2011.), „Dirty Rotten Survival“ (2015.) Ovoga puta Dickovo iskustvo i stručnost u inženjerstvu i hrani dolazi do punog izražaja, dok se obavljaju opsežni radovi na potencijalno predivnom dvorcu. Njegova supruga Angel Adoree, inače vlasnica ugostiteljske tvrtke „The Vintage Patisserie“, kreativni je pokretač serije te svojim šarmom, stilom i talentom za uređenje interijera, ali i gostoljubivošću donosi zabavu kako bi posjet gostima ostao u trajnom i lijepom sjećanju. U prvoj sezoni, balansirajući između obiteljskog i poslovnog života, Dick i Angela žele vratiti dvorac u velebno, raskošno stanje. U trenutku njihovog preuzimanja, u dvorcu od 45 soba nije se živjelo zadnjih 40 godina te je trebalo uvesti tekuću vodu, grijanje i električnu energiju. No Dick i Angela utrkuju se s vremenom jer njihovo vjenčanje trebalo bi se održati upravo u njemu! Kroz sveukupno sedam sezona gledatelji će moći pratiti sva događanja, od svadbenih zvona i nastavka obnavljanja do održavanja dvorca, ali i zbivanja u samoj obitelji.

Bilo je na kanalima:

RTL  RTL Living  

PREPORUKE
  • Svet prirode (1983)

    image
    Nagrađena serija koja slavi mnoga čuda prirode sa dramatčnim pričama divljeg sveta širom zemlje. Poznata dokumentarna serija koja je počela s prikazivanjem daleke...
  • The Dark: Nature's Nighttime World (2012)

    image
    A team of experts venture into the jungles, forests and mountains of central and south America to capture dramatic footage of wildlife at night.
  • Ancient Invisible Cities (2018)

    image
    Professor Michael Scott explores the hidden secrets of three of the most fascinating cities of the ancient world: Cairo, Athens and Istanbul. 3D scans allow us to...
  • Explained (2018)

    image
    A documentary series that looks to explore the big questions of today.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.