poster

Kirurg

THE SURGEON (1995)

horor, triler | SAD, Ujedinjeno kraljevstvo, Njemačka
Režiser: Carl Schenkel

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img
Ocena: 4.7/10

SADRžAJ

Za uspješnu liječnicu Theresu Mc Cann (I. Glasser) taj je ponedjeljak bio doista loš dan. Nakon što se zbog neetične i neuspjele operacije laboratorijskoga majmuna sukobila s kolegom kirurgom dr. Steinom (M. McDowell), bez konzultacije je promijenila pogrešnu terapiju koju je propisao svojoj pacijentici. Bolesnica uskoro umre i doktorica je osumnjičena za pogrešno liječenje i suspendirana. Prvu iznenadnu smrt počele su slijediti i druge, bjelodano nasilne, pa je bolničkome upravitelju dr. Edu Mittlesbayu (C. Dance) ubrzo postalo jasno kako se ne radi ni o kakvoj epidemiji liječničkih pogrešaka nego o ubojici koji se uvukao u ustanovu koju vodi. Ubrzo policija koju predvodi poručnik McEllwaine (P. Boyle) hvata briljantnoga, ali poremećenoga dr. Juliana Matara (S. Haberle) koji je davno otpušten zbog nedopuštenoga genetskoga inženjeringa. Uhićenik ubrzo misteriozno nestaje iz zatvorske bolnice, a krvavi se pir u Mittlesbayovoj bolnici nastavlja...

"The Surgeon" je horor u kojemu se motiv ludoga znanstvenika spaja s podžanrom lova na čudovišnoga masovnog ubojicu. Snimio ga je u nezavisnoj koprodukciji američki redatelj švicarskoga podrijetla Carl Schenkel (Abwärts, Knight Moves), a prema scenariju Patricka Cirillia (Tears of the Sun) napisanom prema ranijem predlošku Bernarda Sloanea. Ono što je neprijeporno je vrlo dobra glumačka podjela u kojoj se ističu atraktivna I. Glasser (Zakon i red, Njujorški plavci) u glavnoj ženskoj ulozi i njezin partner S. Haberle (Odjel za žrtve, Seks i grad). Slijede ih M. McDowell (Paklena naranča, Monk), P. Boyle i C. Dance (Gosford Park, Krunski dragulj).

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.