Ocena: 8.1/10
Ocena korisnika: 9.2/10
(6 glasova)

SADRžAJ

Sa radnjom smeštenom u 1992. godinu, tokom sukoba koji su izbili između Gruzije i abhazijskih separatista nakon raspada Sovjetskog Saveza, ova dirljiva priča prati dvojicu estonskih farmera imigranata koji odluče da ostanu u Gruziji dovoljno dugo da mogu da poberu svoje mandarine. Kada rat stigne u njihovo selo, Ivo primi u kuću dvojicu ranjenih vojnika sa suprotnih strana. Vojnici se zakunu da će ubiti jedan drugog kada se oporave, ali njihov produženi oporavak ih oplemeni dovoljno da možda mogu da prenebregnu etničke podele.
Nominovan za Oskara i Zlatni globus u kategoriji za najbolji strani film 2015. godine, film Mandarine je priča o buđenju humanosti usred nasilja, ispričana sa pravom dozom intimnosti i elegancije, od gruzijskog reditelja i scenariste Zaze Urušadzea.

Slike

MandarineMandarineMandarineMandarineMandarineMandarineMandarineMandarineMandarineMandarineMandarineMandarineMandarine

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • General Dela Rovere (1959)

    image
    U okupiranoj Đenovi 1943. jačaju aktivnosti pokreta otpora, ali se pojačavaju i nemačke odmazde. U takvoj situaciji, Emanuele Bardone (Vitorio de Sika),...
  • Gurët e shtëpisë sime (1983)

    image
  • Vendimi (1985)

    image
  • Zarobljeno srce (1946)

    image
    Ratna drama. U ljeto 1940. satnik Karel Hasek (M. Redgrave), pripadnik češke vojske, bježi iz koncentracijskog logora Dachau i preuzima identitet britanskog...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.