Ocena: 7.9/10
Ocena korisnika: 8/10
(5 glasova)

SADRžAJ

Berlin, 1945. godine, neposredno nakon Drugog svetskog rata. Trinaestogodišnji dečak Edmund Koler (E. Meške) živi u stanu u kom osim porodice kojoj je stan pre rata pripadao živi još nekoliko porodica koje su ostale bez krova nad glavom. Edmundov otac teško je bolestan, sestra Eva druži se sa američkim vojnicima, izbegavajući čini se prostituisanje, a brat Karl-Hajnc ne može da privređuje za porodicu, budući da se još nije prijavio nakon okončanja rata vlastima, strahujući zbog činjenice da je bio nemački vojnik. Želi li da preživi i pomogne svojojporodici, dečak je prinuđen da radi svašta... Beležeći gotovo dokumentaristički razrušeni Berlin i turobnu svakodnevicu svojih likova, Roselini je uprizorio neverovatno snažan dokument ljudske bede i očaja, sa naglaskom na dečju patnju, okončavši svoj film možda i najpotresnijim prizorom u istoriji svetske kinematografije. Prema mnogima, nastup prirodnog talenta Edmunda Meškea jedna je od najboljih dečjih uloga u istoriji filma.

Slike

Nemačka godina nultaNemačka godina nultaNemačka godina nultaNemačka godina nultaNemačka godina nultaNemačka godina nulta

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.