Ocena: 7.0/10
Ocena korisnika: 10/10
(2 glasova)

SADRžAJ

Dramatičan, dirljiv i pronicljiv, dokumentarni film pripovijeda zaokruženu životnu priču Neila Armstronga: od djetinjstva provedenog na selu u Ohiju preko zračnih okršaja u Koreji do prvih koraka na Mjesecu - i neželjenog statusa zvijezde. Priča je to o šutljivom, odlučnom čovjeku koji je postao avijatičar, astronaut, suprug, otac i suzdržani junak. Snimljen u suradnji s obitelji koju je ostavio iza sebe, film uključuje dosad neviđene kućne snimke čiji je autor sam Armstrong. Neilove riječi narativna su potka nastala na temelju njegovih rijetkih intervjua, tekstova i govora, a interpretira ih slavni glumac i zaljubljenik u visine Harrison Ford. Film uključuje opsežne intervjue s njegovom obitelji, plejadom kolega astronauta i avijatičara, ljudima koji su ga poznavali u mladosti i kasnijem životu, kao i nove sekvencije snimljene na nekima od ključnih mjesta iz njegove životne priče.

Slike

ArmstrongArmstrongArmstrongArmstrong

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Mane: Zaokružena priča (2009)

    image
    Britanski likovni kritičar Waldemar Januszczak ispričat će nam uzbudljivu priču o francuskom umjetniku Édouardu Manetu.
  • U potrazi za Beethovenom (2009)

    image
    The first truly comprehensive feature length cinema documentary ever made about Beethoven. With over 60 live performances.
  • Ajrton Sena (2010)

    image
    Dokumentarac o Ajertonu Seni, brazilskom vozaču Formule 1, koji je tri puta osvojio svetski šampionat pre nego što je poginuo u 34. godini. Film „Sena“, prikazuje...
  • Chasing Trane: The John Coltrane Documentary (2016)

    image
    An exploration of the global power and impact of the music of John Coltrane where the passions, experiences and forces that shaped his life and revolutionary...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.