poster

Četiri ljeta, tri zime

Četiri ljeta, tri zime (2020)

Dokumentar | Kroaci

Vlerësimi i përdoruesit: 8/10
(5 Voto)

PëRMBLEDHJE

4. kolovoza 1995., u 5 sati ujutro, raketiranjem odašiljača Ćelavac započela je vojno-redarstvena operacija Oluja. Združene snage Specijalne policije MUP-a RH, među kojima su bili i pripadnici zadarskih Poskoka, kretale su se na jednom od glavnih pravaca na Velebitu, na potezu Mali Golić - Mali Alan - Crveni Potoci - Male i Velike Žuljine - Ćelavac, gdje ih je te 1995. zatekla kamera Hrvatske televizije. Upravo na tom mjestu počinje priča zadarskih Poskoka.
25 godina od završetka vojno-redarstvene akcije Oluja Velebit je ponovno spojio suborce, pripadnike Specijalne policije MUP-a RH (SJP), zadarske Poskoke. Nekada mahom mladići u ranim 20-ima prisjetili su se svojih velebitskih dana - od dolaska na strateški važne visove Velebita do završne oslobodilačke akcije Oluja. Planina koja ne oprašta, koja inspirira, koju se voli i pamti, četiri je ljeta i tri zime bila njihov drugi dom.
Kroz obilje arhivskog materijala, privatnih snimki i fotografija pratimo priču o suživotu čovjeka i prirode u ratnim danima, mjesecima i godinama na jednoj od najljepših ali i najsurovijih hrvatskih planina na kojoj su opstali samo oni koji su poštovali njezine zakone. S jedne strane neprijatelj, s druge surova priroda i imenjaci poskoci. Ćudljivost Velebita sama je po sebi bila stalna i trajna opasnost.
Četiri ljeta, tri zime inspirativna je priča o ostanku i opstanku generacije hrabrih i odvažnih.

Kamermani: Dinko Denona
Redaktori i Filmit: Saša Petrić

Fotot

Četiri ljeta, tri zimeČetiri ljeta, tri zimeČetiri ljeta, tri zimeČetiri ljeta, tri zimeČetiri ljeta, tri zimeČetiri ljeta, tri zimeČetiri ljeta, tri zimeČetiri ljeta, tri zimeČetiri ljeta, tri zimeČetiri ljeta, tri zime

Rishikime


Ska rishikime
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.