SEZONI: 1

EPISODI: 2 - Venčanje sa Titom

PëRMBLEDHJE

Druga epizoda dokumentarno-igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" govori o Jovankinom postepenom zaljubljivanju u Tita, njenim dilemama u odnosu na stupanje u brak sa njim, venčanju i stavu službi bezbednosti u odnosu na njihovu vezu.
Jovanka se preko Steve Krajačića i Savke Čolić interesuje za Titove žene kako bi procenila kakav će odnos imati prema njoj i da bi izbegla da bude Titova prolazna avantura. Gledaoci će saznati šta je OZNA znala o Jovanki i zašto se Ranković plašio da se Krajačić ne umeša u odnose Tita i Jovanke.
Jovankina sestra Nada Budisavljević preneće gledaocima svoje utiske na vest da će se Jovanka udati za Tita i kako je izgledalo njihovo venčanje. Zašto je taj podatak čuvan u strogoj tajnosti od aprila do septembra 1952. godine.
Posebno je zanimljivo kako i kada je Jovanka prvi put predstavljena javnosti. Zašto je Tito slao Jovanku u Rim kod našeg ambasadora Vladimira Velebita i njegove supruge Vere? Da li je Jovanka bila svesna velikih razlika između nje i Tita i kako ih je prevazilazila?

Fotot

Jovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službe

Rishikime


Ska rishikime
REKOMANDIMET
  • The Yorkshire Vet (2015)

    image
    Documentary series following the work of the staff of Skeldale Veterinary Centre in Thirsk, North Yorkshire - once the practice of James Herriot.
  • Qytetet e padukshme të Italisë (2017)

    image
    Nga lindja e Perandorisë Romake, madhështia dhe shkëlqimi i epokës së Mesjetës, te lulëzimi i Rilindjes, arritjet e Italisë janë mahnitëse. Por pas fasadave të...
  • Megaspeed (2014)

    image
    Go behind the driver's seat and profile the personalities who push the limits to end up on the podium at the world's most iconic motorsports events. We are not a...
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
TOP LISTA

TvProfil përdor cookie për të siguruar eksperienën më të mirë të përdoruesit dhe funksionalitetin e faqes. Më shumë informacione rreth cookies mund të gjenden këtu: politikat e privatësisë.