poster

PARIS

PARIS (2003)

krimi, dráma | Egyesült Államok
Rendező: Ramin Niami

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban
Értékelés: 5.2/10

TARTALOM ISMERTETő

Neiskusni policijski detektiv Jason Bartok u jednom incidentu slučajno rani svog partnera Leona Kinga. Ranjeni King ga natjera da uzme torbu punu novca i preda ju njegovoj djevojci Lindi. Jason kreće u potragu za njom, koja ga vodi u Los Angeles, San Francisco i Las Vegas, a kad ju naposljetku pronađe, shvati da je riječ o Kineskinji Shen Li. Shvati da ona nije Leonova djevojka, nego priležnica. Kad dobije novac, Linda odluči otkupiti svoje prijateljice i sebe od voditelja kineskog erotskog biznisa, Fuea. U međuvremenu, Jason i Linda se zaljube...

Američki sineast iranskog porijekla i britanskog obrazovanja Ramin Niami debitirao je 1998. dramom "Somewhere in the City s Bai Ling", a sljedeći, također nezavisni i izrazito niskobudžetni projekt "Paris" snimio je pet godina kasnije. Riječ je o kriminalističkoj drami, izdanku takozvanog neonoira, u kojem se Niami, koji osim režije i scenarija potpisujuje i produkciju te montažu, posve oslonio na građenje osebujne atmosfere, kojoj je znatan doprinos dala i glazba Johna Calea, legendarnog alternativnog velško-američkog glazbenika, člana kultne newyorške rock skupine Velvet Underground. Nositelji glavnih uloga su C. Allen, najpoznatiji po ulozi jednog od sinova doktorice Quinn u iznimno popularnoj TV seriji Doktor Quinn - žena-vrač, te B. Ling, kineska glumica koja zadnjih petnaestak godina gradi uspješnu karijeru u Americi, a najpoznatije uloge ostvarila je u filmovima "Crveni ugao" te "Ana i kralj". Iskusniji filmofili svakako će zamijetiti i kultnu glumicu K. Black (Goli u sedlu, Pet lakih komada, Veliki Gatsby, Dan skakavaca, Nashville) u ulozi madame.

Kritikak


Nincs vélemény

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.