ALLONS PETITS ENFANTS

ALLONS PETITS ENFANTS (2005)

Franciaország
Rendező: Thierry Binisti

További vetítések
A műsor nem elérhető az országban
Értékelés: 7.0/10

TARTALOM ISMERTETő

Momo (O. Copp) je dječak koji bezbrižno živi s roditeljima na imanju u Francuskoj. Početkom Prvoga svjetskog rata otac mu je mobiliziran. Momo nastavlja ići u školu u svom selu, u kojemu se svaki put kada pogine "neki časni Francuz" oglase crkvena zvona, a ako se radi o članu obitelji nekoga od učenika, učiteljica napiše njegovo ime na ploču. Jednoga dana, stiže vijest da je Momov otac poginuo, no zvona se ne oglašuju. Mjestom se počinje širiti vijest da je uhvaćen i strijeljan zbog dezerterstva. Njegovu majku i baku svi počinju izbjegavati, a njega svi vrijeđati. Momo će, usprkos teškom emocionalnom stanju, pokušati učiniti sve ne bi li saznao istinu o očevoj pogibiji...
Zanimljiva i dojmljiva televizijska drama o sudbini koja nije bila izuzetak u ratnim vremenima. No film je optimističan i prateći glavni lik, nesretnoga dječaka, vraća vjeru u ljude i budi nadu u prestanak rata. Film je režirao francuski televizijski redatelj Thierry Binisti, a jednu od glavnih uloga tumači slavna glumica Annie Girardot (Rocco I njegova braća, La pianiste).

Kritikak


Nincs vélemény
TOP LISTáK

Bejelentkezés

A TvProfil sütiket használ a webhely jobb felhasználói élményének és funkcionalitásának biztosítása érdekében. A sütikkel kapcsolatos további információ itt található: adatvédelmi irányelvek.