SADRžAJ

Tužilac u malom gradu suočen je s nezamislivim terorom kada seksualni prijestupnik, čijem je uhićenju on pripomogao, izađe iz zatvora te počne uhoditi njegovu obitelj u ovom jezivo napetom filmu iz 1962. godine. Čestiti Sam Bowden (Gregory Peck) ima ženu i kćer tinejdžericu koje postaju plijenom osvetoljubivog manipulatora Maxa Cadyja (Robert Mitchum).
Legende filmskog platna Gregory Peck i Robert Mitchum glume u ovoj napetoj priči o osveti ekraniziranoj prema romanu Johna D. McDonalda „The Executioners“. Mitchum je Max Cady, ljigavi bivši osuđenik koji dolazi u mali južnjački gradić kako bi terorizirao tužioca Sama Bowdena (Peck), čovjeka koji ga je zatvorio prije osam godina. No kada se Cady namjeri na Bowdenovu ženu i kćer, Bowden se suočava s dubokom moralnom dilemom – koliko daleko je građanin pokoran zakonu spreman ići kako bi zaštitio svoju obitelj kada je suočen s čovjekom koji apsolutno ne mari za zakon? U sporednim ulogama pojavljuju se dobitnik Oscara Martin Balsam i televizijska zvijezda Telly Savalas. Autor izvanredne glazbe dobitnik je Oscara Bernard Herrmann.

Fotografije

Rt strahaRt straha

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.